Vitézy és Karácsony összemelegedhetnek?

Szentkirályi Alexandra, aki októbertől a kormánypártok frakcióvezetője lesz a fővárosi közgyűlésben, nyíltan felszólította Vitézy Dávidot, hogy ne kössön paktumot Karácsony Gergellyel és Magyar Péterrel. A politikus emlékeztette Vitézyt, hogy a fideszes szavazóknak köszönheti jelenlegi pozícióját, és felszólította, hogy maradjon hű azokhoz, akik változásra voksoltak. A fővárosi csata egyre inkább egy szappanoperához kezd hasonlítani, ahol mindenki megcsal mindenkit. 

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

– Dávid, most neked szeretnék üzenni. Beszéljünk őszintén! A fideszesek szavazatának köszönhetően jutottál el oda, ahova. És ők, mi a változásra szavaztunk Karácsony és Gyurcsány ellen. Ne áruld el a Fidesz szavazóit, ne áruld el a budapestieket, ne menj bele a Karácsony–Magyar Péter-paktumba!

– mondta el a közösségi oldalán közzétett videójában Szentkirályi Alexandra, aki a kormánypártok frakcióvezetője lesz októbertől a fővárosi közgyűlésben.

Mint ismert, a júniusi önkormányzati választások hajrájában Szentkirályi Alexandra az utolsó pillanatban visszalépett a főpolgármester-jelöltségtől, és támogatóit arra szólította fel, hogy szavazzanak Vitézy Dávidra és a változásra. Vitézy végül háromszáz szavazatnyi különbséggel kikapott, de a közgyűlésbe bejutott, mivel ő vezette az LMP listáját is. A Szentkirályi által pedzegetett paktum alapján egyébként Vitézy lenne Karácsony helyettese a következő ciklusban.

Vitézy Dávid válasza

Vitézy válaszolt is Szentkirályinak, mint írja, meglepte az üzenet. Megköszönte “mind a Fidesz budapesti támogatói, mind a 150 ezer ellenzéki szavazó” voksait és hangsúlyozta, azt a programot fogja a Fővárosi Közgyűlésben képviselni, amire szavaztak. Példaként hozta a BKK-rendészet tervét, a külső kerületek fejlesztését, az állatvédelmet, a közterületek élhetőbbé, tisztábbá, zöldebbé, biztonságosabbá tételét, valamint a főváros szempontjából előnytelen kormányzati intézkedésekkel szembeni fellépést.

Ezután Vitézy odaszúrt Karácsonynak, állítása szerint ugyanis a választások óta eltelt két hónapban a főpolgármester ígérete ellenére nem kereste meg, hogy egyeztessenek. “Ezek szerint titeket igen – mit tudsz, mire utalsz, mi készül? Veletek vagy a kormánnyal egyeztetett a Városháza vezetése? Jelöltök főpolgármester-helyettest?” – üzent vissza Szentkirályi Alexandrának és megjegyzi, sajtóhírek szerint Karácsony “mostanában sűrűn keresi a kormányzattal az új párbeszéd, akár a háttéralku lehetőségét”.

Vitézy egy kis autisztikus buzi – Nyilvánosságra került Karácsony hangfelvételének folytatása

Karácsony: Vitézyt lapáttal fogjuk agyonverni

(Magyar Nemzet nyomán Szent Korona Rádió)