Zsidó művész a gázai népirtásra megemlékezve vette át a filmfesztivál díját

„Mint amerikai zsidó művész, Izrael gázai népirtásának 336. napján és a megszállás 76. évében veszem át ezt a díjat” – mondta Sarah Friedland.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

A 81. Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon szombaton Sarah Friedland „Ismerős érintés” című filmjéért a legjobb rendező, a legjobb elsőfilmes és a legjobb színésznő díját vehette át.

A legjobb elsőfilmes alkotásnak járó Luigi de Laurentiis-díj átvételi beszédében Friedland megragadta az alkalmat, hogy politikai nyilatkozatot tegyen, és kifejezte támogatását a palesztinok iránt.

“Amerikai zsidó művészként, meg kell jegyeznem, hogy Izrael gázai népirtásának 336. napján és a megszállás 76. évében veszem át ezt a díjat” – mondta.

„Hiszem, hogy filmkészítőként felelősségünk, hogy felhasználjuk azokat az intézményi platformokat, amelyeken keresztül dolgozunk, hogy Izrael büntetlenségét orvosoljuk a világ színpadán.Szolidáris vagyok Palesztina népével és a felszabadításért folytatott harcával” – folytatta Friedland.

A bátor művésznőt egyből kikiáltották “öngyűlölőnek”: Aki Izrael politikájával nem ért egyet, az antiszemita, ha egy zsidó nem ért egyet az országának politikájával, akkor pedig rögtön kiközösítik.

(Neokohn nyomán Szent Korona Rádió)

Sulyok kiállt a zsidó terror mellett és felszólalt az antiszemitizmus ellen

Mi idézi elő az antiszemitizmust?

Modern szólásszabadság: Ha rosszat mondasz a zsidókra börtönbe kerülhetsz!