Megint a magyar sírok a román soviniszták célpontjai

Most a Kolozsváron található Házsongárdi temetőben gyaláztak meg második világháborús magyar sírokat a román soviniszták.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Nem túlzás azt állítani, hogy augusztus közepére kék-sárga-piros színbe öltözött egész Kolozsvár, az elmaradhatatlan EU-s zászlók mellett minden létező villanyoszlopra és lámpára makulátlan tiszta román zászlók kerültek, de még a Daciák antennáit is szalagokkal tűzdelték tele.

Román nemzeti színt öltött minden, a főtéren található Hunyadi Mátyás szobortól kezdve egészen az uralkodó két sarokra található szülőházáig.

“A román Corvin Mátyás, Magyarország legnagyobb királya”

– hirdeti az épületre erősített román és angol nyelvű súlyos fémtábla.

Ugyancsak trikolór színekben pompázik az erdélyi tolerancia és vallásszabadság szimbólumává vált Templomok utcája. A kolozsvári Házsongárdi temetőben közel ötszáz első és második világháborús magyar katona sírjára úgy került rá román trikolór, hogy pont a románok ellen harcolva estek el.

Az is kiderült, hogy a román trikolórral ellátott magyar hadisírok gyűrűjében bújik meg egy új építésű román világháborús emlékmű a következő, magyarul nem olvasható felirattal: “Dicsőség a román katonáknak, akik feláldozták magukat a haza és a nép felszabadításáért a fasiszta iga alól!”

Megint az úzvölgyi katonatemetőbe készülnek a magyargyűlölők

(Vadhajtások nyomán Szent Korona Rádió)