Cigány tempó: járókeretes idős nénit fosztottak ki a ,,fiatalkorúak”

Két fiatalkorú szlovák állampolgárságú, de valószínűleg cigány fiú ellen emelt vádat a Tatabányai Járási Ügyészség kifosztás és egyéb bűncselekmények miatt. A vádirat szerint 2023 szeptemberében fosztottak ki egy 83 éves nőt, akitől húszezer forint készpénzt, személyes iratokat és egy mobiltelefont loptak el. Az elkövetők több hasonló bűncselekményt is elkövettek, a hatóság fiatalkorúak fogházbüntetését és vagyonelkobzást indítványozott.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Egy 83 éves nőtől vette el értékeit az a két fiatalkorú férfi, akik ellen a Tatabányai Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be kifosztás és más bűncselekmények miatt. A hatóság tájékoztatása szerint

a letartóztatásban lévő két, szlovák állampolgárságú fiatalkorú és az ismeretlen helyen lévő harmadik társuk

2023. szeptember 5-én a komáromi gyógyszertár előtti járdaszakaszon meglátták a 83 éves, kerekes járókerettel haladó sértettet, és elhatározták, hogy megszerzik az értékeit. Ezért mindhárman a nő közelébe mentek, majd egyikük  a sértett kezéből kikapta a táskáját – a benne lévő négyezer forint értékű mobiltelefonnal és kétezer forint értékű pénztárcával, valamint húszezer forint készpénzzel és személyes irataival. A másik két elkövető figyeléssel segítette társuk cselekményét.

Ezután mindhárman elszaladtak egy futballpályáig, ott közösen megnézték a táska tartalmát, a benne lévő

húszezer forint készpénzt maguk között egyenlő arányban elosztották, a nyomógombos mobiltelefont magukkal vitték,

a táskát pedig a benne lévő okiratokkal együtt hátrahagyták.

A bűncselekménnyel okozott 27 500 forintos kár nem térült meg.

A vádirat szerint – a kifosztás bűntettén kívül – a két fiatal férfi más bűncselekményeket is elkövetett.

Az egyik férfi kilencszer lopott. Ebből négyszer azzal a férfival együtt, aki az idős nő kifosztásában is segített neki.

A Tatabányai Járási Ügyészség kifosztás bűntette, okirattal visszaélés vétsége, lopás bűntette és lopás vétsége miatt benyújtott vádiratban arra tett indítványt, hogy az idős nőt kifosztó férfit és társát a Komáromi Járásbíróság fiatalkorúak fogházbüntetésére, valamint fejenként 6666 forint összegű vagyonelkobzásra ítélje.

Cigánybűnözés a Délvidéken: 14 éves visszaeső bűnöző rabolt ki és ölt meg társaival egy idős asszonyt

(Magyar Nemzet nyomán Szent Korona Rádió)