Pakisztánban újra felütötte a fejét a gyermekbénulás

Sürgősségi oltókampányt indít Pakisztán a jövő héten, miután az országban 16 év után ismét megjelent a járványos gyermekbénulás a főváros környékén – közölték szombaton helyi tisztségviselők.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Egy nyolcéves fiú betegedett meg egy Iszlámábád peremvidékén fekvő településen. Idén az országban 17-en kapták el a fertőzést, a legtöbb, 12 gyermek az Afganisztánnal és Iránnal határos délnyugati Beludzsisztán tartományban betegedett meg.

Az egészségügyi hatóságok több mint 33 millió ötévesnél fiatalabb gyermek beoltását kezdik meg hétfőn házról-házra járva. Pakisztánban 2019-ben 147 gyermekbénulásos megbetegedést jegyeztek fel, tavaly ugyanakkor csupán hatot. Az országban időről időre oltókampányokat szerveznek a gyermekbénulást okozó vírus megfékezésére, amit az ENSZ és a Gates Alapítvány közösen finanszíroz.

A járványos gyermekbénulás vírusos betegség, gyógyíthatatlan, de védőoltással megelőzhető, aminek köszönhetően a betegséget szinte teljes mértékben sikerült visszaszorítani, és már csak pár országban üti fel a fejét évről évre.

Elkezdték beoltani gyermekbénulás ellen a gázai kisgyerekeket

A gázaiak gyermekbénulás elleni oltásához elengedhetetlen a tűzszünet – az oltóanyag már megvan csak a béke késik

(Kuruc.info nyomán Szent Korona Rádió)