Ki lopta el Rezsőt, a malacot?! Tán’ egy jobbikos?

Szőrén-szálán eltűnt a köztereseknél felhízlalt Rezső.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Az elmúlt napokban egy különös történet terjedt el Pécsett, melyről egy helyi lap, a Pécs Aktuál számolt be: egy állítólagos malaclopás, amelynek egyik szereplője Fürj Csaba, a Jobbik képviselője és képviselő-jelöltje. A malac-ügy körüli pletykákat Fürj maga is kommentálta, mondván: „Sírtam a röhögéstől, amikor meghallottam. Tudom, hogy kampány van, de nem megyek bizonyos szint alá, hagyj ezzel békén.” Ezzel rövidre zárta a témát, és egy megbeszélésre hivatkozva bontotta a vonalat, így további kérdésekre nem válaszolt.

Az ügy azonban továbbra is több kérdést vet fel. Egyes beszámolók szerint tavaly ősszel a pécsi közterület-felügyelet emberei fogtak be egy fiatal malacot, amely az 57-es út környékén kószált. Az állatot a Bogádi úti ebrendészeti telepre szállították, ahol a kóbor állatokat is tartják. A malacot „Rezsőnek” nevezték el, és az ott dolgozók közül valaki rendszeresen etette. Azonban a malac nem került fel a közteresek adatbázisába, ahogyan az előírások szerint kellett volna.

Idén májusban a malac nyomtalanul eltűnt, éppen azután, hogy térfigyelő kamerákat szereltek fel a telepre.

Több forrás szerint Fürj Csaba és egy ismerőse érkezett a telepre, ahol Rezsőt felpakolták egy utánfutóra, majd elhajtottak.

Ezt azonban Fürj Csaba nem erősítette meg, csak nevetve hárította a kérdéseket.

A malac-ügy politikai felhangokat is kapott: egyes dolgozók szerint Rezső „a balos kampány áldozata lett”. Azonban az is felmerült, hogy Fürj Csaba jótékony célokra, a Mancs Rancs állatmenhely támogatására akarta felhasználni a malacot. A szóbeszédek szerint a malacot levágták volna, és a húsát jelképes összegért árulták volna egy köztisztviselői napon, hogy a bevétellel támogassák az állatmenhelyet. A Mancs Rancs vezetője, Fejes Rózsa, megerősítette, hogy valóban érkezett felajánlás Fürj Csabától, bár a pénz még nem érkezett meg, mivel banki befogadó nyilatkozatra várnak.

Az ügy számos furcsasággal és megválaszolatlan kérdéssel övezett, így a helyiek körében továbbra is találgatások tárgya marad, mi történt valójában a híres pécsi malaccal.

Ne “segítsen” az “elhagyott” kölyök vadállaton!

(Mandiner nyomán Szent Korona Rádió)