Új-Zélandon nem fogod tudni, hogy műhúst, vagy természetest veszel

Új-Zéland hatályon kívül helyezi élelmiszerbiztonsági törvényeit, és engedélyezi Bill Gates laboratóriumban termesztett húsának értékesítését. A húst mindenféle megfelelő címkézés nélkül hozzák forgalomba.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Már a Korona alatt is „sínen volt”

Mint ismeretes, Új-Zéland már a „ Korona-járvány” idején is a „keményvonalas államok” közé tartozott, és így teljes mértékben az „előírt irányvonalnak” megfelelően járt el.

Az új-zélandi kormány most hatályon kívül helyezte a régóta fennálló élelmiszerbiztonsági törvényeket, amelyek szerint a genetikailag módosított és nem hagyományos élelmiszereket címkével kellett ellátni, hogy a fogyasztók megalapozottan dönthessenek arról, hogy mit esznek – számolt be a telegra.ph is.

Bon Appétit a génélelmezéshez

A törvénymódosítás azonban most azt jelenti, hogy Bill Gates laboratóriumban termesztett GMO hústermékei mindenféle címkézés vagy figyelmeztetés nélkül árusíthatók a szupermarketekben.

Chris Luxon új-zélandi miniszterelnök Judith Collins tudományos és technológiai miniszterrel közösen jelentette be az új törvényt egy vidámsággal és nevetéssel teli, könnyed közösségi média posztban, amely nyilvánvalóan a mögötte álló „baljós szándékot” hivatott elfedni.

E „kabarészerű elképzelés” szerint a biotechnológia deregulációja lehetővé teszi majd a tudósok számára, hogy megfékezzék az úgynevezett klímaváltozást, javítsák egészségünket, fellendítsék a kertészkedést és növeljék gazdaságunkat. Collins lelkendezett, hogy „olyan nagyszerű ennek a kormánynak a tagja lenni”. Luxon egyetértett, és „csodálatos napnak” nevezte azt a napot.

“Hihetetlenül intelligens tudósok” döntenek

Véleménye szerint egyes törvényeknek, amelyeket 1996-ban a fogyasztók védelme érdekében fogalmaztak meg, 2024-ben már nincs értelme, mivel megakadályoznák, hogy a “hihetetlenül okos” biotechnológiai tudósok a nyilvánosság ellenőrzése nélkül engedjék ki termékeiket a környezetbe. Luxon hozzátette: „gondoskodunk róla, hogy biztonságosan csináljuk, ne aggódjanak” . Ez valószínűleg inkább úgy hangzott, mint egy idézet a lemondott „koronavírusos intézkedések keményvonalasától” és elődjétől, Jacinda Arderntől.

Az 1996-os törvények állítólag nem akadályozzák meg a biotechnológiai élelmiszerek piacra kerülését, ahogy Luxon sugallta. Ehelyett előírják, hogy a genetikailag módosított összetevőket ekként kell megjelölni.

Más szóval, Luxon elveszi a fogyasztók választási jogát, és így azt a jogot is, hogy tudják, mit esznek. A közeljövőben „hihetetlenül intelligens tudósok” fognak dönteni a lakosok helyett. A megismeréshez való jogon kívül volt még egy nagyon fontos oka az 1996-os törvénynek. Kétségtelenül a „nyomon követhetőségről” szólt.

Ha az új, genetikailag módosított élelmiszer-helyettesítő anyagokat nem kell címkézni, akkor senki sem tudja kideríteni, hogy esetleg betegséget okozhatnak-e.

Betiltják hazánkban a műhúst

Sátánizmus a műhús előállítása: lecsapolt magzati vérből tenyésztik ki a modernek új kedvencét

(Unser Mitteleuropa nyomán Szent Korona Rádió)