Alig talált helyet a buzilobbit felvonultató fotókiállítás

Tavaly megütötte az átlagember ingerküszöbét is, hogy deviáns távol-keletieket bemutató fotósorozat kapott helyet a híres fotókiállításon. Idén így mindenhonnan elzavarták őket, de “szerencsére” jött a megmentő Karácsony.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

„Különleges helyszínben állapodtunk meg a szervezőkkel, az idei kiállítás a Biodómban lesz, az az épület is Budapest mai összetett valóságáról mesél a maga módján” – írja Karácsony Gergely Facebook-bejegyzésében, amiben bejelentette a World Press Photo Kiállítás új helyszínét és azt, hogy a főváros veszi át a rendezvényt. Tavaly a sajtófotó kiállítás egyik képe miatt lett botrány a Nemzeti Múzeumban.

A főpolgármester felidézte, hogy tavaly egy kép miatt elhúzódó botrány lett, az akkor még a Magyar Nemzeti Múzeumban tartott fotókiállítás miatt. „A Mi Hazánk felhívására egy ostoba és káros jogszabály alapján a kormány korlátozta a World Press Photo kiállítást. Az állami cenzúra hatása nem maradt el, és még mindig tart: sok intézmény nem merte idén befogadni az évről évre, a világ számos nagyvárosában bemutatott kiállítást” – írta Karácsony.

A főpolgármester szerint a szervezők megkeresték a fővárost, Budapest pedig „örömmel vállalta” a felkérést. „A kiállításnak, ami nem másról, csakis a valóságról szól, a világ legkitűnőbb sajtófotósai művészi igénnyel hol a szenvedést, hol a szabadságot, hol a szerelmet, hol a gyászt ábrázolják, összetetten, sokszínűen, amilyen a bennünket körülvevő valóság, úgy” – írta.

Idén így valószínűleg még nagyobb hangsúlyt kapnak majd a deviánsok…

LMBTQP ökológia kurzus indul az egyik amerikai egyetemen

A Jack Daniel’s-nek elég volt a woke

(Telex nyomán Szent Korona Rádió)