“Akik gúnyolódnak a családon, azok üres életet élnek” – szólalt fel a román elnökjelölt az LMBTQP-lobbi ellen

Marcel Ciolacu román miniszterelnök, akit a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnökjelöltjeként jelöltek, azt mondta, hogy ellenzi az LMBTQ-t.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Az EJEB 2023 májusában úgy döntött, hogy Romániának olyan jogi formát kell elfogadnia az azonos nemű családok elismerésére, amely a hagyományos párokkal azonos jogokat biztosít számukra, és olyan jogi keretet kell létrehozni, amely védi az együttélésüket. A romániai egyház elítélte a követelést, az azonos neműek házasságának legalizálása felé tett első lépésnek nevezve azt. Augusztusban a román állam hatályon kívül helyezte az EJEB egy olyan döntését, amely felszólította Romániát az azonos neműek jogainak védelmére. Az EJEB egyik testülete elutasította a fellebbezést.

Ciolacu kedden közölte, hogy indulni kíván az elnökválasztáson, a döntést a románokkal, a családjával és párttársaival folytatott konzultáció után hozta meg. Szombaton újraválasztották a Szociáldemokrata Párt elnökévé, és jelölték elnökjelöltnek.

„Határozottan támogatom a szólásszabadságot, a gazdasági, vallási és szexuális szabadságot. De abszolút nem hiszek abban a szabadságban, hogy egy nemzet szövetét tönkretehessük. Minden érték megkérdőjelezése nem a szabadság megnyilvánulása. Akik gúnyolódnak a családon, azok üres életet élnek”

– mondta Ciolacu újságíróknak, egyértelművé téve, hogy az LMBTQ-közösség tagjaira célzott.

A gondolatot kibontva hangsúlyozta, hogy normális embernek tartja magát, akinek vezérlő elvei a „család, a munka és a hit”.

A homoszexualitás 2000-ig bűncselekménynek számított Romániában, amikor az Európa Tanács és az Európai Unió nyomására legalizálták ezeket a kapcsolatokat. Az országban tilos az azonos neműek házassága.

A román állampolgárok öt évre elnököt választanak. Az elnökválasztásra november 24-én kerül sor.

Románia továbbra sem ismeri el az azonos nemű párok “házasságát”

El kell ismernie Romániának a külföldön kötött deviáns házasságot?

LMBTQP-aktivisták kudarca Romániában

Ez most tényleg “Bezzegrománia”: megakadályozták Nagyvárad egyházai az LMBTQP-felvonulást

(Vadhajtasok.hu nyomán Szent Korona Rádió)