A Telexnél fontosabbak a pedofil jogai, mint az igazságszolgáltatás

Köztudott, hogy a börtönökben nincs túl jó élete a pedofiloknak. Legtöbbször a saját társai is megvetik és csicskaként kezelik, de valljuk be, nem érdemelnek jobbat. Ez most nem tetszik a HVG-től nemrég távozó, CIA ügynök Dezső Andrásnak.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

 B. Ferenc igyekezett titokban tartani, miért került a pálhalmai börtönbe azon a nyáron. A férfi júniusban került a börtönbe, augusztusban egészségügyi okokból átszállították Berettyóújfaluba, a Büntetés-végrehajtás Egészségügyi Központjába, majd szeptember 7-én került vissza Pálhalmára, ahol a nyolcfős zárkában helyezték el.

Amikor K. János ráordított és úgy megütötte, hogy a földre esett, B. Ferenc rájött: hiába titkolta, a cellatársai valahonnan megtudták, hogy kiskorú sértett sérelmére elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt folyik ellene eljárás.

A pedofil bűncselekmények miatt fogva tartott rabok a börtönhierarchia legalján helyezkednek el, nemcsak Magyarországon, hanem szerte a világban. Ők vannak a legnagyobb veszélynek kitéve a rácsok mögött, mert legtöbbször még a bűnözők is kivetik őket maguk közül.

B. Ferenc sem véletlenül titkolta el, miért került börtönbe, arról pedig legfeljebb csak találgatni lehet, hogy a börtön lakói honnan tudták meg, mivel gyanúsítják. A legtöbb ilyen esetben az információ a börtönőröktől szivárog ki. Lehet, hogy ez esetben is ez történt.

Ebéd a vécéből

Amikor K. János úgy megütötte B. Ferencet, hogy a férfi földre került, a nyolcfős zárkából még hárman csatlakoztak a veréshez. Mindannyian ütötték B. Ferencet, főleg a felsőtestén, de egyikük a nyakára is rátaposott. B. Ferenc a földön összekuporodva próbált védekezni, kezével a fejét védte, de amikor egy pillanatra elemelte, K. János ököllel arcon ütötte – derül ki a vádiratból.

A tortúra azonban csak ekkor kezdődött el. K. János arra utasította B. Ferencet, hogy menjen be a vécébe, és ott térdepeljen. Látva a létszámfölényt és tartva egy újabb veréstől, B. Ferenc engedelmeskedett. Nagyjából fél óráig térdepelt a vécé előtt.

Az aznapi ebédosztás után K. János visszazavarta B. Ferencet a vécébe.

Ott egy másik cellatárs, az ittas vezetésért elítélt K. Tamás belevizelt a csajkájába és arra utasította a férfit, hogy igya meg a vizeletet. B. Ferenc ennek ellenállt, de miután K. Tamás kétszer megütötte, inkább engedelmeskedett neki, és megitta.

Ezután K. Tamás beleöntötte B. Ferenc ebédjét a vécébe, és arra utasította őt, hogy onnan egye ki azt. A férfi most már nem állt ellen, engedelmeskedett.

K. János ezután a zárkában vizet locsolt szét, egy másik cellatárs, a lopás miatt börtönben ülő H. Sándor pedig egy fogkefét adott B. Ferencnek és arra utasította őt, hogy azzal mosson fel.

Poloskákat, csótányokat etettek vele

„Gyorsabban, te pedofil tetű!” – kiabált rá H. Sándor, majd többször megrúgta B. Ferencet, akinek egy vécépumpát is a szájába nyomott, hogy úgy végezze el fogkefével a felmosást. A bántalmazásban részt vevő negyedik zárkatárs, P. István pedig mindeközben azt parancsolta B.-nek, hogy a padlóról a szennyes vizet a szájával szürcsölje fel, mert ha nem teszi, megveri őt. B. Ferenc ezt is megtette, közben pedig hallgatta, ahogy a zárkatársak többször „mocskos pedofilnak” nevezik.

P. István ezek után egy dobozból a zárkából korábban összegyűjtött ágyi poloskákat és csótányokat nyomott B. Ferenc kezébe, és arra utasította, hogy azok a padlón lévő szennyvízzel együtt vegye a szájába és egye meg.

Tartva a retorziótól, B. Ferenc ismét engedelmeskedett.

A nyolcfős zárka egyik lakója mindeközben rászólt K. Jánosékra, hogy fejezzék

be B. Ferenc bántalmazását, de az erőszakoskodók visszaszóltak neki, hogy ne szóljon bele ebbe. Ennek hatására a többi zárkatárs sem mert szólni semmit sem.

B. Ferenc sérüléseit másnap egy reintegrációs tiszt vette észre. Ekkor derült ki az is, hogy a verés miatt B. Ferencnek közvetett életveszélyes sérülése, légmelle lett, a vádirat szerint a kialakult életveszélyes állapotot csak az időben érkező orvosi ellátás hárította el. B. Ferenc elmondta, mi történt, és azt is, hogy kik csinálták ezt vele.

Miután B. Ferenc nem ment vissza a zárkába, K. Jánosék tudták, hogy vizsgálat indult a bántalmazás miatt. Ezért megfenyegették a zárka többi lakóját, hogy ha bármit is mondanak a történtekről, akkor ugyanúgy járnak, mint B. Ferenc.

Hallgattak is: amikor a zárkatársakat először kihallgatták, ők azt állították, hogy semmit sem tudnak a bántalmazásról, B. Ferenc sérüléseiről pedig azt mondták, hogy azok még korábban keletkezhettek, akkor, amikor Berettyóújfaluból átszállították őt Pálhalmára. Csak később, a nyomozás során és a fegyelmi vizsgálatkor tettek írásbeli vallomást, amelyben leírták, pontosan mi történt azon a bizonyos napon.

Noha K. Jánosék tagadnak, az ügyészség életveszélyt okozó testi sértéssel, aljas indokból, a sértett sanyargatásával megvalósított személyi szabadság megsértésével, valamint kényszerítés hatósági eljárásban bűntettével vádolja őket, az eljárás jelenleg is folyamatban van.

A pedofiloknak a rácsok mögött nincs kegyelem

Országa és börtöne válogatja, hogy a pedofil bűncselekmények miatt rács mögé került rabokat a büntetés-végrehajtási intézet mennyire védi meg, ha egyáltalán megvédi. Az Egyesült Államokban (és Nagy-Britanniában) is elég gyakori, hogy a börtönök falai között súlyos támadások érik a pedofilokat, egy-egy ilyen támadás nem ritkán halállal végződik.

Arról, hogy a börtönökben hogyan bánnak a pedofil bűncselekmények miatt rácsok mögé került emberekkel, korábban Fliegauf Gergely börtönpszichológus is beszélt a Telexnek. A szakértő szerint a legtöbb férfibörtön egy klasszikus maszkulin közeg, ami azt jelenti, nagyon „férfinak kell lenni” ahhoz, hogy valakit elfogadjanak. És ebbe a nagyon macsó identitásba nem fér bele az, ha valaki pedofíliát követ el, azt a hipermaszkulin közeg férfiatlannak tartja.

Fliegauf Gergelynek több pedofil páciense volt, akiket bántottak, kihasználtak a börtönben.

Elvettek tőlük mindenféle eszközt, amikkel ápolhatták volna magukat, például szappant, borotvát. Rendszeresen verték őket, de ezek az emberek nem merték megmondani, ki bántja őket. Másokat a rabtársaik úgy kínoztak, hogy cigarettát oltottak el a hátukon vagy partvisnyéllel verték a talpukat. Volt olyan, amikor fogvatartottak bosszúból elkaptak egy másik fogvatartottat, és lereszelték az ujjait.

És hogy mennyi érintett lehet?

Orbán Viktor márciusban a parlamentben beszélt arról, hogy a pedofiloknak a kormányzása alatt sosem volt, ma sincsen, és nem is lesz kegyelem. Ennek szemléltetésére felhozott néhány konkrét statisztikai adatot:

Eszerint 2010-ben 81 pedofil bűnöző volt börtönben, 2024-ben 663.

„Önök megengedték, hogy több mint ötszáz pedofil járjon szabadon az országban. (…) Ha valakik pedofilokat rejtegettek, azok önök voltak” – üzente Orbán akkor az ellenzéki képviselőknek.

Amikor a Telex utánanézett a miniszterelnök kijelentéseinek, részletes statisztikai adatokat sehol sem találtunk. A Büntetés-végrehajtás (BV) Országos Parancsnoksága viszont megerősítették, hogy jelenleg (vagyis márciusban) 663-an töltik büntetésüket pedofíliához sorolható bűncselekmények miatt. Ilyen bűncselekménynek számít a kiskorú sérelmére elkövetett szexuális kényszerítés, szexuális erőszak, szexuális visszaélés, kerítés, prostitúció elősegítése, gyermekprostitúció kihasználása, gyermekpornográfia, szeméremsértés.

Hónapokon át erőszakolta a nála élő család 9 éves gyermekét egy elmebeteg pedofil

(Kuruc.Info nyomán Szent Korona Rádió)