Újabb megállapodást kötött a fideszes médiabirodalom a globalistákkal

A vezető hírportálok szinte mindegyike beszámolt a két cég furcsa „házasságáról”, amelynek keretei között a NER vezető technológiai cége lesz a kizárólagos értékesítője a baloldali csatorna streamingszolgáltatásának.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Az üzlet az üzlet. Nagyon úgy tűnik, ez a mondás Magyarországon is megállja a helyét, hiszen a minap szerződést aláíró üzleti felek a politika két ellenkező pólusáról ültek a tárgyalóasztalhoz. A Mészáros Lőrinchez is köthető 4iG a NER technológiai óriásvállalata, míg az RTL a balliberális-globalista oldal egyik meghatározó csatornája, ami többek között a Fideszt igen kellemetlenül érintő kegyelmi botrány kirobbanásában is kulcsszerepet játszott. Ezért is érhetett váratlanul sokakat Vidus Gabriella, az RTL Magyarország vezérigazgatójának keddi bejelentése a két cég megállapodásáról:

„Ez az együttműködés stratégiai jelentőséggel bír az RTL+ szempontjából, egyúttal fontos állomás az RTL Magyarország transzformációjában is, ahol a partnerségek kulcsfontosságúak a hosszútávú üzleti fenntarthatóság megteremtésében. Nagy öröm számunkra, hogy a megállapodás révén az RTL Magyarország hozzájárulhat a 4iG Csoport értékajánlatának gazdagításához. Két vezető piaci szereplő megállapodása ez, aminek legfőbb nyertesei nézőink lesznek.”

A nézők mellett azért feltehetően a két cég is a nyer a megállapodással, és bár a 4iG hivatalosan magáncég, nyílt titok, hogy szoros szálak fűzik a kormányhoz közeli üzleti körökhöz. Sőt, a cég annyira Orbán-közeli, hogy előfordult, hogy 2021 közepén a miniszterelnök személyesen folytatott tárgyalásokat a londoni magyar nagykövetségen az Invitech távközlési vállalat tulajdonosainak a képviselőivel. Orbán arról győzködte ekkor hosszasan a tárgyalópartnereit, hogy adják el a céget a 4iG-nek. Ebből is látszik, hogy a baloldali csatorna szolgáltatásából éppen a kormányhoz köthető üzleti körök húzhatnak most feltehetően hasznot.

A bejelentés szerint ez a szokványosnak nem nevezhető együttműködés több területre is kiterjed.

  • A felek megállapodtak az RTL Magyarország lineáris csatornáinak terjesztéséről, továbbá arról, hogy az RTL továbbra is elérhető marad a szabadon fogható mindigTV szolgáltatásban.
  • januártól az RTL Magyarország mellett kizárólag a 4iG Csoport értékesítheti, illetve terjesztheti az RTL+ streamingszolgáltatását a hazai távközlési szolgáltatók közül. Ennek köszönhetően a Vodafone Magyarország és DIGI ügyfelei akár televíziós csomagjuk részeként is elérhetik majd az RTL+ teljes kínálatát.
  • A következő években a 4iG Csoport műsorgyártási üzletága támogatja az RTL Magyarországot az UEFA Bajnokok Ligája mérkőzéseinek közvetítésében.

A 4iG Csoport a jövőben már az új ONE márkanév alatt további, az RTL streamingszolgáltatását is érintő és a hazai piacon egyedülálló TV-előfizetési csomagokkal készül. Ezek részleteiről, valamint az RTL+ és talán egyéb baloldali irányultságú szolgáltatásainak eléréséről a 4iG Csoport a ONE márka bemutatkozásával egyidőben ad majd részletes tájékoztatást.

Van-e különbség a jobboldali és baloldali európai pártok között?

Baranyi Tibor Imre: Populizmus

( Magyar Jelen nyomán Szent Korona Rádió)