Megint a MÖM közbenjárása kellett, hogy a pilisi rendőrség foglalkozzon a családon belüli erőszakkal

Hiába kapott szép új házat, mégis félelemben él a duchenne – féle izomsorvadásban szenvedő Krisztián. Napi szintű családon belüli erőszakkal kell szembe néznie.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

A TV2 Újratervezés műsorának köszönhetően egy csodaszép otthonban lakhat a pilisi kisfiú, amely végre egy megfelelő körülményt jelenthetne a számára, ha nem kellene neki és édesanyjának folyamatosan tartania a családon belüli erőszaktól, írta László Attila, a MÖM vezetője, Pilis megválasztott polgármestere.

Levelében elmesélte, hogy csütörtökön este az italozó életvitelt folytató és részeg állapotában agresszív nevelő apa, már nem először gerjedt haragra, majd ütlegelni kezdte feleségét, Máriát.

„Ne bántsd az anyukámat!”

– kiáltotta a gyermek

A MÖM vezetője szerint a magatehetetlen Krisztián a szépen felszerelt, új fürdőszobában tartózkodott, ahová nem sokkal az erőszakos incidens előtt az anyukája vitte be.

„Krisztián meghallva édesanyja bántalmazását, ne bántsd az anyukámat kiáltással próbált segíteni”

– írta László Attila.

A részeg férfi ekkor rontott be a fürdőszobába, majd ütötte arcon a gyermeket.

Az arcon ütött fiú (Forrás: Magyar Jelen)

Pilis leendő polgármesterét másnap reggel hívta fel telefonon Mária, és tájékoztatta az estéről, illetve arról, hogy feljelentést akart tenni a rendőrségen, de onnan a monori bíróságra küldték, mert szerintük az eset hozzájuk tartozik. Miután befejezték a beszélgetést, László Attila azonnal hívta telefonon a pilisi rendőrőrs parancsnokát, akinek pontosan felvázolta a körülményeket. Ezt követően a rendőrség azonnal felhívta a bántalmazott asszonyt, akit újra kihallgattak, majd a MÖM vezetője szerint azonnal megindították a büntetőeljárást a bántalmazó férfival szemben.

Beadta a válókeresetet az asszony

„Vasárnap délelőtt kerestük fel otthonában Krisztiánt és édesanyját, akik azóta is félelemben élnek. Elmondták számomra, hogy a kiszolgáltatottság gyötrő érzésével várnak minden éjszakát. Tartanak attól , hogy a férfi újra inni fog és akkor kezdődik megint előről a rémálom”

– írta László Attila. A helyzetet bonyolítja, hogy Krisztián és édesanyja a szépen felújított ház kizárólagos haszonélvezője, de a telek tulajdonosa az agresszív férfi. Az édesanya szabadulna a nem kívánatos körülménytől, ennek érdekében tegnap beadta a válókeresetet és László Attila tanácsára távolságtartást kért a több esetben előforduló, ismétlődő családon belüli erőszak miatt.

„A Magyar Önvédelmi Mozgalom helyi tagjai is készenlétben álltak az este folyamán és sajnos a helyszínre kellett menniük, csakúgy mint a rendőrségnek is, mivel megint félő volt a családon belüli erőszak megismétlődése”

– közölte László Attila. Hozzátette, hogy a távolságtartási tárgyalást szerdán tartják a Monori Járásbíróságon, ahová a Magyar Önvédelmi Mozgalom tagjai is elkísérik a bántalmazott édesanyát.

Véres összecsapás Pilisen, a MÖM előbb kiérkezett, mint a hatóságok

László Attila: Már a család sem szent a pilisi Fidesznek

Cigányok támadták meg a pilisi városgondnokságot (videóval)

(Magyar Jelen nyomán Szent Korona Rádió)