Kik ma Magyarország legkeresettebb bűnözői? – Mutatjuk!

A magyar rendőrség által legkeresettebb bűnözők között hét nő van és egy ukrán állampolgár is. Öt férfi kézre kerítéséért pedig  fizetnének is.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

„Bal fülei felül elállóak” a 28 éves „sportos testalkatú, barna hajú, barna szemű, szegletes állú” Kormányos Erik Tibornak, akit a rendőrség – a körözési toplista szerint – kábítószer-kereskedelem miatt szeretne minél előbb kézre keríteni. A megfogalmazás nyilván csak elírás, ám azt a Nemzeti Nyomozó Iroda által adott személyleírásban azt követően sem javították ki, hogy arra már más is felfigyelt.

A police.hu-n megtalálható toplistán a magyar rendőrök által leginkább keresett ötven bűnöző elfogatóparancsai szerepelnek a fotójukkal együtt. Pontosabban, jelenleg 48 személy, köztük 7 nő körözéseit lehet megtalálni, miután nemrég két embert elfogtak. Egyiküket, P. Róbertet, mint azt hírül is adták, Olaszországban kapták el idén február 21-én. A férfit 2022-ben a Fővárosi Törvényszék nem jogerősen 10 év szabadságvesztésre ítélte kábítószer-kereskedelem miatt. De keresték őt rágalmazásért is.

A hölgykoszorú tagjai közül legrégebben, 2012 óta Dudla Andreát szeretnék a zsaruk előkeríteni. A csalás miatt nemzetközileg is körözött Andrea egy könyvelőiroda vezetőjeként 4400 tonna kukoricát adott el a bűntársaival több embernek úgy, hogy a termény sehova nem érkezett meg. A nő és társai a bankoknak 400 milliós, magánszemélyeknek pedig 250 milliós kárt okoztak. Egy ideig úgy gondolták, hogy a nő Thaiföldön húzta meg magát, mivel egyik bűntársa onnan jött haza. Mondjuk, pórul is járt, mert a repülőtéren csattant is a kezén a bilincs.

A toplistás női bűnözők között a legvehemensebb Papp Gyöngyi lehet, ugyanis a 45 éves, személyleírása szerint 150 centiméter alatti testmagasságú, magas homlokú asszony ellen rablás és hivatalos személy elleni erőszak miatt adtak ki elfogatóparancsot. A nőket leginkább csalás miatt szeretnék elfogni, de Nyerges Adrienn ellen pénzmosás miatt, Borsos Zsigmondnéval szemben pedig orgazdaság és jövedékkel visszaélés elősegítése miatt adtak ki nemzetközi elfogatóparancsot.

Meg kell említeni egy további nőt, Vrbovszkiné B. Nagy Anitát, aki a férjével, egy volt békéscsabai fideszes önkormányzati képviselővel, Vrbovszki Viktorral együtt szerepel a körözési toplistán áru hamis megjelölése miatt. A sajtóban már megjelent, hogy a házaspár kamuviagrákkal üzletelt. Vrbovszkiék három év alatt 1,6 milliárd forint értékben adtak el Kínából és Indiából importált potencianövelőket és fogyasztószereket. A házaspárt börtönbüntetésre ítélték, ám még a bv-be való bevonulás előtt kereket oldottak.

A top 50-ben külön megjelölték a különösen veszélyesnek tartott bűnözőket: a lopásért és rablásért kiszabott szabadságvesztését nem letöltő, 29 éves Vajda Martint, a rácsok mögötti világ elől szintén menekülő, rablást elkövető, 44 éves Sütő Ferencet, valamint a rablás, lopás és testi sértés elkövetése miatt keresett, 38 éves Kozák Alit. Mindhárom férfi ellen nemzetközi elfogatóparancs van érvényben. Akárcsak a bűnözői tablón szereplő egyetlen külföldi állampolgárral szemben: az ukrán Mundi Herkelt csempészetért és vámorgazdaságért akarják felelősségre vonni.

A keresett bűnözők között öt olyan férfi van, akiknek előkerítéséért fizetne is a rendőrség. A legtöbbet, félmillió forintot az embercsempészés miatt keresett Bartos Nándorért fizetnék ki. Háromszázezer forintot kaphat az, aki Fodor Szilárd nyomára vezeti a zsarukat, kétszázezer-kétszázezer forint ütheti a markát a csalásért keresett Egri Norbert, illetve a csalásért, költségvetési csalásért és közokirat-hamisításért körözött Török Zsolt hollétéről tájékoztatást adó személyeknek. Rajtuk kívül még a kifosztást és lopást elkövető Géczi Péterért adnának nyomravezetői díjat, pontosan százezer forintot.

Lovaskocsival jártak lopni a cigányok, elég hamar lebuktak

Visszaeső jégkrémtolvajt fogtak a jánoshalmi rendőrök

 

(Blikk  nyomán Szent Korona Rádió)