Újabb afrikai országban keményítenek be LMBTQP fronton

Egy dolgot biztosan jobban tudnak a négerek, mint a modern Európa. A deviáns helyzetet kezelni. 

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Libéria parlamentje elé terjesztettek egy LMBTQP-ellenes törvényjavaslatot, mely a legsúlyosabb esetben életfogytiglani börtönnel szankcionálná a homoszexualitást – írja a Mamba Online.

A törvényjavaslatot Johnson Williams képviselő nyújtotta be a „hagyományos értékek védelmében”. A nyugat-afrikai országban most is illegális a homoszexualitás, egy évig terjedő börtön járhat érte. A törvényjavaslat módosítaná a büntetőtörvénykönyvet és sokkal szigorúbb büntetést szabna ki. Tíz évtől terjedően akár életfogytiglani börtönbüntetés is kiszabható lenne.

A törvényjavaslat hasonlít az ugandai változatra, mely akár a halálbüntetést is kilátásba helyezi. A libériai javaslat is igen kemény: gyermekeket is börtönbüntetésre ítélne. 10-15 évesek esetében három évre, 16-18 évesek esetében hat évre zárnák el a homoszexualitásban bűnösnek talált fiatalokat.

A törvény a homoszexualitás népszerűsítését is büntetné, és börtönbe küldene bárkit, aki homoszexualitás céljából kiad egy helyszínt. A törvényjavaslatot jelenleg parlamenti bizottságok vizsgálják.

Marad a normalitást védő törvény Ugandában – a lobbisták ismét a bűnözők érdekeit védenék

Gazdasági nyomás miatt nem szigorít LMBTQP kérdésben Ghána

(Humen nyomán Szent Korona Rádió)