Megtörtént a vörös üsző feláldozásának főpróbája?

Izraeliek egy csoportja a vörös üsző áldozását gyakorolta el, amely az Al-Aksza mecset helyén épülő új zsidó templom építését hivatott előjelezni, valamint az Antikrisztus eljövetelének is előszele. 

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

A zsidó hagyomány szerint egy tökéletes vörös üsző tehén hamvai szükségesek a rituális megtisztuláshoz, amely lehetővé tenné a harmadik templom felépítését Jeruzsálemben.

A radikális zsidó csoportok szerint ezt a templomot a Jeruzsálem óvárosában lévő, Templomhegyként ismert magaslaton kell felépíteni, ahol ma az Al-Aksza-mecset és a Sziklamecset áll.

A zsidók úgy vélik, hogy ez a messiás érkezését is jelzi majd. Ez a “messiás” ugyanakkor nem lehet a valódi Messiás, hiszen az Jézus Krisztus, akit a zsidók gyilkoltak meg. Kizárásos alapon a zsidók így az Antikrisztus eljövetelét várják és készítik elő.  Felidézhetjük itt azt is, hogy Krisztus mit mondott a zsidóknak: “Ti az ördög-atyától vagytok, és atyátok kívánságait akarjátok cselekedni. Ő gyilkos volt kezdet óta és az igazságban meg nem állt, mert nincs benne igazság.” (Jn 8,44) 

“A templomimádók most egy vörös tehén micvát [vallási kötelesség] gyakorolnak a Templom-hegy előtt, ami lehetővé teszi a tisztaság visszatérését és az összes templomi micva betartását” – posztolta Yinon Magal újságíró kedden, a Templom Intézet aktivistáinak képével együtt.

2022-ben öt vörös üsző érkezett Izraelbe egy texasi farmról, és most a palesztin Nablusz városához közeli illegális izraeli település, Shilo melletti régészeti parkban tartják őket.

A Templom Intézet azért importálta az üszőket, hogy végül szertartáson használhassa őket, miután évekig kereste a hibátlan, fehér vagy fekete szőrszálak nélküli teheneket.

Az Olajfák hegyén történő esetleges leölésük- a szószólók szerint – lehetővé teszi a zsidó emberek megtisztulását, hogy az Al-Aksza mecset helyén szertartásokat és istentiszteleteket végezhessenek.

A Bar Ilan Egyetem professzorának kutatása szerint egy tehén hamvaiból 660 milliárd ember megtisztulásához elegendő tisztítóvíz készíthető.

A tehén, amelyen Magal képén gyakorolnak, nem úgy tűnik, mintha a Shilo öt vörös üszője közül az egyik lenne – inkább egy kivágásnak tűnik.

A jeruzsálemi status quo részeként régóta fenntartják, hogy a zsidó ima tilos a megszállt Kelet-Jeruzsálemben lévő fennsíkon.

A helyszínen feltehetően két ősi zsidó templom állt. A zsidók imádkozhatnak a Nyugati Falnál, amely a hegy egyik oldalán húzódik, és amelyet a rómaiak által Kr. u. 70-ben lerombolt második zsidó templom utolsó megmaradt részének tartanak.

A nem muzulmánok mecsetbe való belépésére vonatkozó korlátozások azóta vannak érvényben, hogy 1757-ben létrejött az oszmán status quo, amely Jeruzsálem szent helyeit a felekezetek számára kijelölte.

A jeruzsálemi főrabbinátus 1921 óta hivatalosan is megtiltotta a zsidóknak a Templom-hegyre való belépést. Úgy rendelkezett, hogy a zsidóknak tilos belépniük a helyszínre, hacsak nem “rituálisan tiszták”, ami lehetetlen a vörös üsző hamuja nélkül.

Az elmúlt évszázadban vallásos cionista csoportok – köztük a Templom Intézet – a zsidók visszatérését szorgalmazták az al-Akszába, sőt egyesek a mecset lerombolását és a templom újjáépítését is követelték.

Fekete mágiával a világuralomért: A Vörös Üsző áldozattal Izrael kirobbantaná a III. világháborút

(Middle East Eye nyomán Szent Korona Rádió)