Felgyújthatták a védett orchideákat Óbudán

Vasárnap délután Óbudán a Táborhegyi parkban több helyen is tűz ütött ki, amit a helyiek azonnal szándékos gyújtogatásnak vélelmeztek. A tűzoltók gyors beavatkozása megakadályozta a lángok továbbterjedését, de a megtalált gyufák tovább erősítik a gyanút, hogy a védett orchideás területre valaki szemet vetett.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Vasárnap délután Óbudán a Táborhegyi park egy részén több helyen is füstöt észleltek a helyiek, majd a tűzoltóság is megkezdte az oltást. A helyi lakosok között azonnal felmerült a gyanú, hogy a baloldali Kiss Lászlóék szemet vetettek a területre.

Először délután négy óra körül jelent meg egy fénykép a III. kerület Facebook-csoportjában, amelyen füst látható. A hozzászólásokból kiderült, hogy a Táborhegyi park több pontján is tűz ütött ki. A lakosság jelezte, hogy mely utcákban lehetett érezni a füstszagot, többek között a Lajos utcában, a Kiscelli utcában, a Gyenes utcában, de még a Remete-hegyen is. A Kiscelli Múzeum környékén is szállt a pernye, és a Bécsi úton már a kivonuló tűzoltókat is látták.

Az Országos Katasztrófavédelem tájékoztatása szerint nagy területen égett az aljnövényzet a III. kerületben, a Táborhegyi parknál. Az oltásban 25 tűzoltó vett részt, akik 10 autóval érkeztek a helyszínre, hogy megfékezzék a lángokat. A katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett megkezdték a munkálatokat, és puttonyfecskendővel, valamint kéziszerszámokkal sikerült megakadályozni a lángok továbbterjedését. Az oltás során a tűzoltók mintegy másfél hektárnyi területen dolgoztak, ahol az aljnövényzet, a bokrok és a fák lombkoronái égtek.

A helyiek egyből arra gondoltak, hogy a baloldali Kiss Lászlóék szemet vethettek a területre. A tűzoltók ugyanis gyufákat találtak a tűz fészkénél, ami tovább erősíti a gyanút, hogy a védett orchideás terület szándékosan gyújtották fel. Lehet, hogy valami balos nagykutyának kell a terület? A lakosság körében elterjedt az a vélemény, hogy szándékos gyújtogatás történt, hiszen korábban is voltak arról pletykák, hogy beruházásokat tervez a baloldal ezen a hegyes-völgyes, panorámás részen, de nem tudtak lépni mert a terület egy értékes és védett természeti környezet.

A tűzoltók sikeresen megfékezték a lángokat, és jelenleg az izzó, parázsló részek megszüntetésén dolgoznak. Az egységek munkáját a terepviszonyok, a terület tagoltsága és a széllökések is nehezítették. A tűz okának vizsgálata tovább folytatódik, és a helyiek remélik, hogy hamarosan kiderül az igazság a szándékos gyújtogatás gyanújáról.

Meghosszabbították az óbudai alpolgármester előzetes letartóztatását

(Szent Korona Rádió)