Megoldás?! Rendőrségi razzia az Örs vezér terén és a HÉV-en

A BRFK mellett a MÁV-HÉV rendészti csoportja és a Készenléti Rendőrség is lecsapott az Örs vezér terénél illetve a H8-as és H9-es HÉV budapesti szakaszán. Arra a vonalra nagyon sokat panaszkodtak. Gyuricza László, a kerepesi polgármester például arról beszélt, „a kiborítóan viselkedő, dohányzó, drogozó, a szerelvényre piszkító utasok nagy többsége az ő településére jár a HÉV-vel, a helyiek gyanúja szerint ugyanis itt szerezhetnek be kábítószert.”

A rendőrség és a MÁV-HÉV vezérigazgatója július közepén közösen tartott tájékoztatót, ahol megígérték, 6-8 percen belül riasztható egységeket is bevetnek majd a vonalon.

Ezzel párhuzamosan zajlott ez a fővárosi akció, amely során csaknem 2800 embert igazoltattak, és 120 járművet ellenőriztek.

Az igazoltatások után összesen 58 embert fogtak el, 19-et körözés, 25 embert kábítószer birtoklása miatt.

Egy ember eltiltás hatálya alatt vezetett, 13 pedig nem fizette be a szabálysértési bírságot, ami miatt a bíróság elzárást rendelt el.

A rendőrök további 60 embert előállítottak, köztük 52-t bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Több esetben bírságot szabtak ki, és az elmúlt három hét alatt 28 szabálysértési feljelentést tettek közlekedési szabálysértések, közterületi alkoholfogyasztás vagy közbiztonságra különösen veszélyes eszköz birtoklása miatt.

Kerepesen és Kistarcsa

Mint megírtuk, a két érintett település cigánytelepe a fészke a kábítószer-elosztásnak. A rendőrség tartott is razziát, viszont helyszíni információink szerint meg is indult a piac újraelosztása.

(Police, 444 nyomán Szent Korona Rádió)

Ideje volt már: kerepesi dílerekre csaptak le a rendőrök

Kerepesen beindult a kábítószerpiac újra felosztása