Nem hiszed el, milyen kókány katamaránt fogtak a balatoni vízirendészek

A Balaton vízirendőrei egy különleges, ám veszélyes vízi járművet fedeztek fel: egy katamaránok ihlette SUP duót, melyet bontott Kádár-kocka vízvezeték, zártszelvény váz és ikonikus zöld-sárga szigszalag egészített ki. Bár az ötletesség lenyűgöző, a hatóság figyelmeztet: az ilyen tákolmányokkal való hajózás életveszélyes.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

A katamaránok kecses eleganciája ihlette SUP duó, amit lágyan ölel körül a Kádár-kockából bontott vízvezeték. A spanival hetykén felcsatolt zártszelvény vázra az ikonikus zöld-sárga szigszalag szorítja a csónakmotor-vezérlőjét. Az utazás komfortjáért két kényelmes kempingszék felel.

Ennek a lélekvesztőnek a látványa fogadta tegnap a vízirendőröket a Balatonon, sajnos a járműnek típusjóváhagyási bizonylat nem lapult a hűtőtáskában.

A hatóság mindenkit óva int attól, hogy hasonló tákolmányokkal próbálja meg szelni a habokat a magyar tengeren. Az akkumulátor elhelyezése és a kábelezés hagy némi kívánnivalót maga után, ilyen nedves környezetben…

Olyan csónakot fogtak a rendőrök a Balatonon, Kevin Costner megkönnyezné 2

Az egyetlen pozitívan értékelhető fordulat, hogy legalább annyi mentőmellény volt rajta, ahány utasra tervezték a járművet.

Megkérdeztük a rendőrséget, hogy mi lett a történet vége:

  • megbírságolták a „tutajosokat”?
  • partar vontatták a járművet?
  • elkobozták a járművet?

Amint kapunk választ, frissítjük cikkünket.

Olyan csónakot fogtak a rendőrök a Balatonon, Kevin Costner megkönnyezné 3

Több, mint 40 migráns halt meg a Jemen partjainál felborult csónakban

(Vezess.hu nyomán Szent Korona Rádió)