Haníje teheráni megöléséhez szükség volt belső árulókra

A legvalószínűbb, hogy nem légicsapással ölték meg a Hamász politikai vezetőjét, Iszmail Haníjét Teheránban, hanem pontos információk birtokában, egy földről irányított páncéltörő-rakétát vezettek a szállására a Moszad-ügynökök. Közel-keleti szakértőinket kérdeztük a merényletről.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Az első információk még légicsapásról szóltak, azonban semmiféle radarjel vagy egyéb (polgári-civil észlelés) nem volt sem drónról, sem repülőgépről. A szomszédos hegyoldalról (500-700 m) indították vélhetően a rakétát, vagy rakétákat.

A merénylethez tudni kellett Haníje mozgását, azt a pillanatot, amikor szobájába megy. Egy több emeletes, tucatnyi szobával ellátott rezidenciáról van szó. Az új iráni elnök, Maszúd Peszejskán beiktatása után történt a gyilkosság, abban a percben, amikor Haníje belépett a szobájába. Aki indította a rakétákat, pontosan tudta, hogy mikor kell azt indítania. Egyértelmű, hogy voltak belső információi.

Az általunk megkérdezett szakértők szerint Irán vezetése megosztott: vannak Amerika-párti erők, akik információkat szivárogtatnak a teheráni vezetésről. Néha halljuk is a hírekben, hogy egyes kémeket, ügynököket felakasztanak Iránban. Vélhetően a mostani árulók is erre a sorsra jutnak (reméljük).

Képünkön a sérült rezidencia, a találatot kapó épületrészt letakarták.

(Szent Korona Rádió)

Ezrek búcsúztatták a cionisták által megggyilkolt Hamász vezetőt

Állítólag a Hamász “agyát” is megölték (videóval)

Sikeres volt a bejrúti rakétacsapás is, a Hezbollah parancsnoka halott