Teheránban rakétacsapás érte a Hamász politikai vezetőjét, Haníijét

Megölték Iszmail Haníje palesztin Hamász mozgalom politikai irodájának vezetőjét az iráni fővárosban, Teheránban lévő rezidenciája ellen elkövetett támadásban – jelentette a Mehr hírügynökség az Iszlám Forradalmi Gárda (IRGC) közleményére hivatkozva.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

„Iszmail Haníje, a Hamász palesztin ellenállási mozgalom politikai irodájának vezetője Teheránban mártírhalált halt” – áll a közleményben.

A támadásban Haníjeh egyik testőre is életét vesztette – közölte a hírügynökség. Az incidens körülményeit vizsgálják.

Az Al-Arabija szerint Hanije helyi idő szerint 02.00 óra (moszkvai idő szerint 01.30) körül halt meg egy rakétatámadásban, amely azt a helyet érte, ahol éjszakára tartózkodott.

 

 

A Hamász hivatalos közleményben ismerte el a politikus halálát, és Izraelt tette felelőssé az incidensért. A mozgalom szerint a támadásokra azután került sor, hogy Hanije részt vett az új iráni elnök, Massoud Pezeshkian beiktatási ünnepségén.

Az Izraeli Védelmi Erők (IDF) illetékesei Hanijeh meggyilkolása után nem kívánták kommentálni a CNN-nek, mondván, hogy „nem reagálnak a külföldi média jelentéseire”. A Fehér Ház azt mondta a tévécsatornának, hogy tudott az incidensről, de nem kívánt bővebben nyilatkozni róla.

Törökország is nyilatkozott: Elítéljük Hania teheráni meggyilkolását. Ismét világossá válik, hogy a Netanjahu-kormánynak nem áll szándékában békét kötni.

(Orosz Hírek, Telex, IntelSlava nyomán Szent Korona Rádió)

Izrael légicsapást mért Bejrútra – sikertelen volt a parancsnok megölése

Izrael, a világ legerőszakosabb és legtörvénytelenebb állama