A terrorelhárítás húzta ki a lakásából a dühöngő férfit

Hatalmas csődület támadt ma reggel a XVIII. kerületi Margó Tivadar utcában, a Havanna-telep környékén, amikor rendőrök, tűzoltók és mentősök szirénázása zavarta meg a csendet. Egy zavart férfi dühöngött az egyik lakásban, és bezárkózott. A rendőrök órákon át próbálták kihozni, míg végül a Terrorelhárítás segítségével sikerült. A férfit kórházba szállították, és a rendőrség kábítószer birtoklás gyanúja miatt indított eljárást.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Hatalmas csődület támadt ma reggel a XVIII. kerületi Margó Tivadar utca egyik társasházánál, a Havanna-telep környékén. A nyugodt, csendes környéket ugyanis rendőrök, tűzoltók és mentősök szirénázása zavarta meg a korai órákban. A rendőrök azonnal körbe is vették az egyik társasházat. 

Bár egyelőre nem tudni pontosan, mi történt, a Metropol úgy értesült, hogy a rendőrök azért szállták meg a tömböt, mert a reggeli órákban egy zavart férfi dühöngött a társasház egyik lakásában, így vélhetően a lakók kihívták rá a rendőrséget. A férfi azonban a rendőri felszólításra sem volt hajlandó kimenni a lakásból, ahova ellentmondást nem tűrően bezárkózott.

Úgy értesültünk, hogy a férfi nem akart robbantani, nem fenyegette más életét és túszokat sem szedett, a lakásban ugyanis egyedül volt. Ellenben információink szerint öngyilkossági szándékai lehettek, azzal fenyegetőzött, hogy végez magával.

Úgy tudjuk, hogy a rendőrök hosszú órákon keresztül próbálták kiimádkozni a férfit, az azonban hajthatatlannak mutatkozott: még délután is kint szobroztak a zsaruk, akikhez időközben a Terrorelhárítás emberei is csatlakoztak. Információink szerint mindent megpróbáltak, a tűzoltók még létrát is támasztottak az ablakhoz, ha esetleg azon keresztül kellene kiemelni a lakót.

A Metropolnak egy helyi lakos azt mondta, hogy a rendőrök nem először jártak kint a férfi lakásán, aki korántsem ismeretlen előttük: már korábban is előfordult, hogy balhézott és értesíteni kellett a hatóságokat. 

A rendőrök órákon át próbálták kihozni a férfit, akit végül a mentősök szállítottak kórházba   Fotó: Metropol

Úgy tudjuk, hogy a rendőrök és a mentősök végül délután három óra környékén hagyták el a helyszínt, ahogyan a TEK-esek is, akiknek végül sikerült kihozniuk a férfit a lakásból. Lapunk az üggyel kapcsolatban felkereste a Budapesti Rendőr-főkapitányságot, akik elmondták, hogy felmerült a gyanúja annak is, hogy a férfi drogozott:

Tekintettel arra, hogy felmerült a kábítószerfogyasztás gyanúja, a Budapesti Rendőr-főkapitányság XVIII. kerületi rendőrkapitánysága kábítószer birtoklás vétség gyanúja miatt indított eljárást, amiben vizsgálják, hogy a férfi fogyasztott-e kábítószert

 – mondta a Metropolnak a BRFK.

Információink szerint a férfit az eset után azonnal megvizsgálták a kint lévő mentősök, majd pszichiátriára szállították, ami nem véletlen: úgy tudjuk ugyanis, hogy már korábban is kezelték ilyen osztályon. 

Rejtett erőforrások egy pár fülbevalóért vertek agyon egy nénit Borsodban

(Metropol nyomán Szent Korona Rádió)