Ismét emberre támadt a medve Felvidéken

Barnamedve támadt egy kerékpárosra  a Kis-Fátra hegység lábánál egy erdei ösvényen. Az eset még szerdán történt Sutó (Sutovo) településnél, nagyjából negyven kilométerre Zsolnától.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

A riasztás szerda este érkezett a zsolnai körzet rendőrségéhez. A rendőrök a helyszínen egy sebesült férfit találtak, őt végtagsérülésekkel, zúzódásokkal és csonttöréssel szállították a turócszentmártoni kórházba, ahol műtéten esett át. A rendőrség fokozott óvatosságra intette az embereket az erdős térségekben, írja az MTI.

Márciusban egy lakott területre tévedt barnamedve öt embert sebesített meg Liptószentmiklóson, a 10 és 72 év közötti áldozatok harapásokat és karmolásokat szenvedtek, egyikük csaknem elvesztette az egyik szemét. Március végén egy kutyával túrázó középkorú házaspárra támadt egy barnamedve, megsebesítve a lábán a férfit, aki aztán feleségével együtt egy közeli kunyhóban talált menedékre.

Idén július 15-éig 41 medvét lőttek ki az úgynevezett Szlovákiában. Hivatalos adatok szerint az országban mintegy 1200 medve él vadon. A szlovák természetvédelmi hatóság az idei év első felében 793 medve és ember közötti találkozást rögzített.

(444 nyomán Szent Korona Rádió)

Zöld Ellenállás: Medvetámadás vagy baleset?

Újabb medvetámadás Felvidéken