A BlackRock vezérigazgatója lehet Trump új pénzügyminisztere

A világ legnagyobb vagyonkezelő cégének vezérigazgatója, Larry Finket lehet Donald Trump megválasztása esetén az új pénzügyminiszter.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

A BlackRock, mint az sokak számára ismeretes, jelenleg több mint 20 billiárd dollár kezelt tőkével a világ legnagyobb vagyonkezelője. A világ összes kontinensén jelen vannak, és 38 országban rendelkeznek irodával. Itt Budapesten is megtalálhatóak. A Váci út 47. alatt van az egyik európai központjuk. Ezt a céget 1988-ban hét másik társával együtt alapította Larry Fink, ami az elmúlt évtizedekben a világ legnagyobb vállalata lett az irányítása alatt.

De hogyan került elő az ő neve, mint leendő pénzügyminiszter?

Szokták mondani azt, hogy az ellentétek vonzzák egymást. Donald Trump már régóta nagy rajongója az egyébként baloldali demokrata Fink munkásságának. Annyira, hogy a befektetéseinek egy részét a volt elnök is a BlackRock cég vezetőjére bízta az elmúlt évek során. Ezzel a döntésével Trump láthatóan elégedett volt. Amikor 2017-ben a Fehér Házba hívott cégvezetőket, azonnal megragadta az alkalmat és kiemelte Finket a tömegből:

„Ahogy láttam itt van Larry Fink is közöttünk. Hol vagy Larry?” Majd amikor kiszúrta az alapkezelő vezérigazgatóját, így emelte ki az eredményeit: „Larry remek munkát végzett. Elárulhatom, hogy rengeteg pénzemet kezelte, és nagyszerűen sikerült a közös üzletünk.” Azóta is töretlen a két üzletember jó kapcsolata.

November 5-e után mindenesetre már többet fogunk tudni. Ekkor derülhet ki, hogy Donald Trump lesz-e az USA új elnöke. Egyelőre Biden visszalépése után még az ellenfél személye is ismeretlen. Érdekes mindenesetre látni, hogy a pénzügyi világban mennyire összemosódhatnak a különböző politikai szálak.

 

Trump és Zelenszkij telefonon egyeztetett

(Magyar Jelen nyomán Szent Korona Rádió)