Wilders: Jordánia az egyetlen igazi palesztin állam

A holland Szabadságpárt vezetője még Orbánnál is jobban nyalja Izrael seggét.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Múlt szerdán az izraeli parlament, az ország történelmében első alkalommal, olyan határozatot fogadott el, amely kifejezi, hogy Izrael nem támogatja egy esetleges palesztin állam létrehozását a Jordán folyótól nyugatra.

Wilders csütörtökön, az X-en közzétett bejegyzésében reagálva, azt írta, hogy a határozat “valóban történelmi, és történelem arra is megtanít bennünket, hogy az egyetlen igazi palesztin állam Jordánia. Nem Júdea és Szamária, hanem a jelenlegi Jordán Hásimita Királyság.”

Jordánia pénteken berendelte a holland nagykövetet, hogy magyarázatot adjon a Wilders megjegyzésére. A jordániai külügyminisztérium Wilders üzenetét “rasszista álláspontnak minősítette, amely a palesztinkérdést Jordánia kárára oldaná meg”.

Caspar Veldkamp külügyminiszter, az Új Társadalmi Megállapodás jobboldali koalíciós párt politikusa a NOS műsorszolgáltatónak adott nyilatkozatában hangsúlyozta: Wilders álláspontja ebben a kérdésben nem egyezik a kormányéval.

“Beszéltem a palesztin miniszterelnökkel, és megismételtem, hogy Hollandia támogatja a kétállami megoldást. Egy független, életképes palesztin állam létrehozását támogatjuk egy biztonságos Izrael állam mellett, és ez nem azt jelenti, hogy Palesztina egyenlő Jordániával vagy fordítva” – szögezte le.

Veldkamp elmondta, hogy álláspontját a jordániai kormánnyal is közölni fogja, hozzátéve, hogy a parlamenti képviselők nagy többsége is támogatja a kétállami megoldást. “Kormányunk kormányoz, és a parlament ezt ellenőrzi” – tette hozzá.

A tavaly novemberi parlamenti választáson a Szabadságpárt kapta a legtöbb szavazatot. A június elején hivatalba lépett új kormányt alkotó négy párt vezetői megegyeztek abban, hogy inkább a parlamentben maradnak, miniszteri tisztségeket nem vállalnak, mert nem volt elég támogatás ahhoz, hogy Wilders a legnagyobb párt vezetőjeként miniszterelnök lehessen.

A holland parlament megszavazta a “folyótól a tengerig” palesztinpárti szlogen bűncselekménnyé nyilvánítását

Belépnek Geert Wildersék is a kóserjobboldali koalícióba

(Kuruc.Info nyomán Szent Korona Rádió)