Égbekiáltó bűn! Palesztin modellt mert alkalmazni az Adidas

Nagyon belenyúlt a méhkasba az Adidas. 1972-es olimpiai kollekcióval álltak elő egy palesztin modellt, Bella Hadidot alkalmazva. 

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Mint ismeretes az 1972-es olimpia nem a legszebbe emlék a cionista terrorállam emlékezetében, hiszen a már akkor tartó elnyomásra és terrorra válaszreakcióul palesztinok 11 izraelit öltek meg az eseményen. Ezen olimpia egyik cipőkollekcióját élesztette újra az Adidas Hadiddal.

Hamar a zsidók és támogatóik célpontjává vált ezzel a ruhamárka. Meg is lett az eredménye: Az Adidas pénteken az Izrael-párti csoportok kritikáját követően ejtette Bella Hadid amerikai modellt az 1972-es müncheni olimpiához kötődő tornacipők reklámkampányából.

Az Adidas közölte, hogy „felülvizsgálja” a kampányát, és hozzátette: „Tisztában vagyunk azzal, hogy a tragikus történelmi eseményekkel való összefüggések felmerültek, bár ezek egyáltalán nem szándékosak, és elnézést kérünk az okozott felzaklatásért vagy zaklatottságért”.

Hadid az évek során többször tett az izraeli kormányt bíráló és a palesztinokat támogató nyilvános megjegyzéseket. Egy tavaly október 23-i Instagram-bejegyzésében az izraeli hatóságok által az október 7-i támadások után indított katonai hadjáratot „Gáza történetének legintenzívebb bombázásának” nevezte, és az ártatlan palesztin életek elvesztését fájlalta.

Izrael továbbra se ad autonóm területet a palesztinoknak, inkább kiirtaná őket

(Neokohn és Arab News nyomán Szent Korona Rádió)