Felgyújtotta magát egy nő tiltakozásul az ukrán kényszersorozás ellen

Egy ukrán nő gyúlékony folyadékkal öntötte le és gyújtotta fel magát egy kijevi bíróság épülete előtt, állítólag tiltakozásul az ellen, hogy férje nem kapott halasztást a mozgósításra.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

A kijevi kerületi rendőrség megerősítette, hogy az eset csütörtökön délután 4 óra körül történt. Miután a bíróság biztonsági őrei észrevették, hogy a nő gyúlékony anyaggal locsolja magát, az őrök „megpróbálták megállítani, de a nő felgyújtotta magát” – írta a rendőrség a Telegramon.

„A kiérkezéskor a nő eszméleténél volt, de a testfelületén körülbelül 70 százalékos égési sérüléseket szenvedett”

– áll a bejegyzésben, hozzátéve, hogy a nőt kórházba szállították.

Az interneten megosztott videón látható, ahogy a nő a bíróság épülete előtti körforgalomba sétál, a földre ejti a táskáját, és folyadékkal önti le magát. Ezután tárt karokkal nézett szembe az épülettel, mielőtt a földre rogyott, miközben a lángok elnyelték a testét.

Három ember kirohant az épületből, és tűzoltó készülékkel oltották el.

A helyi hír- és Telegram-csatornák azt állították, hogy a nő azután gyújtotta fel magát, hogy férjét besorozták az ukrán hadseregbe, és megtagadták tőle a halasztást.
A rendőrség azonban kitartott amellett, hogy „előzetes információk” szerint a nő és férje csupán „a gyermekelhelyezés kérdését oldották meg”.

„Ma Kijevben egy nő gyúlékony anyaggal leöntötte magát, és felgyújtotta magát”

– írta csütörtökön a kijevi INFO Telegram-csatorna.

“Források szerint mindez azért történt, mert a nő és férje (egy katona) pert indítottak a mozgósítás elhalasztása érdekében, de elutasították őket. Erre ő felgyújtotta magát a bíróság előtt”.

Az ukrán kormány fokozta mozgósítási erőfeszítéseit a harctéren akut élőerőhiány miatt. Volodimir Zelenszkij ukrán államfő aláírta azt a vitatott rendeletet, amely 27-ről 25 évre csökkentette a mozgósítási korhatárt, szélesebb jogköröket adott a sorozótiszteknek, és szigorúbb büntetéseket vezetett be a behívó alól kibújókra.

Zelenszkij már a kiskorúakat “készíti fel” a háborúra

Aki levideózza az ukrajnai kényszersorozásokat hamar rács mögött találhatja magát

Saját feleségeik jelentik fel a katonai szolgálat elől bujkálókat?

Újabb hadköteles férfi holttestét találták meg a Tiszában ukrán határőrök

(Vadhajtasok.hu nyomán Szent Korona Rádió)