Még a DK szavazók is tudják, hogy Gyurcsány a legkártékonyabb személy a baloldalon

Az ellenzéki választók 80 százaléka azt gondolja a Medián friss felméréseszerint, hogy „Gyurcsány Ferenc meghatározó részvétele inkább akadályozza, mint segíti az ellenzék sikerét”. 

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Gyurcsány Ferenc pár napja kiszámolta, hogy ő csak egytizenketted részben felelős az ellenzék négy kétharmados vereségéért. A DK kudarcos választási eredménye után nem mond le, nem vonul vissza a közélettől, sőt azt ígérte, hogy mostantól minden meccset le fog játszani.

Az ellenzéki választók 80 százaléka ugyanakkor azt gondolja a Medián friss felméréseszerint, hogy „Gyurcsány Ferenc meghatározó részvétele inkább akadályozza, mint segíti az ellenzék sikerét”. Csak az ellenzékiek tizede (11 százalék) érzi úgy, hogy „a kormányváltáshoz feltétlenül szükség van Gyurcsány Ferenc részvételére”.

A Medián 2017-ben és 2021-ben is feltette ugyanezeket a kérdéseket. Hét éve még az ellenzéki választók kevesebb mint fele (47 százalék), három éve 57 százalékuk mondta azt, hogy a DK elnöke akadálya a kormányváltásnak.

A felmérés legmeglepőbb eredménye, hogy még a DK szavazói sem állnak ki egyöntetűen a pártelnökük mellett, a körükben is enyhe többségben vannak azok, akik szerint Gyurcsány akadályt jelent az ellenzéknek. A legelutasítóbbak a kérdésben a fiatalok: a 30 évesnél fiatalabbaknak csupán 1 százaléka gondolja szükségesnek Gyurcsány Ferenc részvételét.

Most már biztos – Lemondott Gyurcsány

Gyurcsányék ifjúsági tagozata gyalázta meg Szálasi Ferencné sírját

( Vadhajtások nyomán Szent Korona Rádió)