Kiberbiztonságot tanultak a honvéd kadétok

Első alkalommal indított nyári szakmai gyakorlatot a Magyar Honvédség Kiberműveleti Parancsnoksága a Honvéd kadét program résztvevőinek. Az informatika területén érettségizett fiatalok két hetes intenzív képzésen vehetnek részt Szentendrén, ahol a kiber hadszíntér legfontosabb ismereteit sajátíthatják el. A mai világban, ahol a digitális támadások szinte mindennapossá váltak, a kiberbiztonság fontossága majdnem olyan jelentős, mint a hagyományos frontvonalon zajló hadműveleteké. Ez a program nem csak a technikai tudást erősíti, hanem a hazafias és honvédelmi nevelés révén a fiatalok elkötelezettségét is növeli.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Első alkalommal indított nyári szakmai gyakorlatot a Magyar Honvédség Kiberműveleti Parancsnoksága (MH KIBP) a Honvéd kadét programban résztvevő fiatalok számára – adta hírül honlapján a Honvédség.

Az informatikai területen érettségiző kadétok július elején kezdték meg hetvenórás szakmai képzésüket a Magyar Honvédség Kiber- és Információs Műveleti Központnál (MH KIMK), Szentendrén. A kéthetes szakmai gyakorlaton a kora reggeli testnevelés foglalkozás után különböző képzések voltak, napi hat órában.

A klasszikus katonai alapismeretek, az alaki és harcászati foglalkozások mellett a kadét hallgatók biztonságos böngészés, kódelemzési ismeretek, kibertevékenység jogi keretei, kritikus infrastruktúrák kiberbiztonsága, PSYOPS- és CIMIC-alapismeretek tárgyakkal bővítették tudásukat.

Az oktatók elsődleges célja a biztonságtudatosság kialakítása, valamint a hazafias- és honvédelmi nevelés volt, miközben a Kiskunhalasi SZC Dékáni Árpád Technikum és a Tomori Pál Katolikus Gimnázium, Technikum és Kollégium kadétjai a tizennégy nap alatt megismerkedtek a Magyar Honvédség kiber- és információs műveleti képességével. A nyári szakmai gyakorlat zárásaként, a kadétok emléklapokat vehettek át az MH KIBP és az MH KIMK megbízott parancsnokaitól.

A bűnözők is rájöttek milyen jól lehet használni a mesterséges intelligenciát az internetes csalásoknál

(Magyar Nemzet nyomán Szent Korona Rádió)