Karácsony dobja Gyurcsányt a Tiszáért?

Karácsony Gergely a Klubrádió vendégeként az önkormányzati választásokról és Vitézy Dávid kapcsán siránkozott, mindeközben pedig már elkezdett Magyar Péterhez dörgölőzni. Ismételten kijelentette, hogy Vitézy valójában a Fidesz jelöltje volt, és kritikát fogalmazott meg a szavazatok újraszámlálásával kapcsolatban. Az új közgyűlés működésével kapcsolatban hangsúlyozta az együttműködés fontosságát, ami nem csoda, mert meg kell nyernie a Tiszát magának ha kormányozni akar. Azért a Tiszát, mert azt nyiltan kijelenttette, hogy nem köt együttműködést a Fidesszel, így pedig kisebbségben van. 

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Karácsony Gergely volt a Klubrádió vendége, ahol az újraválasztott főpolgármester továbbra is az önkormányzati választással és Vitézy Dávid támadásával volt elfogalalva. A magát korábban politikai nagyvadnak minősítő Karácsony arról beszélt, hogy a kampányban is minden trükköt bevetettek ellene, a jó zsaru, rossz zsaru játékot is.

Ezután megint arról beszélt, amiről korábban többször is, hogy az LMP támogatásával induló Vitézy Dávid szerinte a Fidesz jelöltje volt, ami számára már a kampány során egyértelművé vált. A műsorban a szociológus végzettségű Karácsony jogi eszmefuttatásba kezdett, amikor szóvá tette, hogy véleménye szerint a főpolgármesteri választáson leadott szavazatok újraszámlálásának a folyamata nem felelt meg a jogszabályoknak, és az Alkotmánybíróság idézte elő a helyzetet.

Az október elsejével felálló új közgyűlés kapcsán Karácsony elmondta, hogy másféle működési mód lesz, mint az elmúlt öt évben volt, majd kiemelte, hogy meg lehet találni a módját annak, hogy a közgyűlés nem fideszes szereplőivel együtt tudjanak működni. A jelen állás szerint közgyűlési többséggel nem rendelkező főpolgármester ennek ellenére nem tartja indokoltnak a működésképtelenséggel kapcsolatos riogatásokat.

Ezt követően Karácsony fenyegetőleg ható üzenetet küldött Magyar Péternek, hogy nem nagyon ismeri például a Tisza Párt képviselőit, mert nagyon új szervezetről van szó, de szerinte senki sem szeretne szembemenni a város fejlődésének céljával.

A szokásos baloldali mantra is előkerült a beszélgetésben, hogy a Fidesszel az a baja, hogy csak a retorikájában használ értékeket, majd arról értekezett, hogy a Fővárosi Közgyűlés nem pártpolitikai terepasztal. Megjegyzendő, hogy ehhez képest korábban egy DK–Momentum-vita miatt nem lehetett megtartani a Fővárosi Közgyűlés egyik ülését. Az interjúban Karácsony Gergely kijelentette, nem köt együttműködést a Fidesszel.

Arra az abszurd kérdésre, hogy a kormány feloszlathatja-e a közgyűlést, ha például nem tudják elfogadni a költségvetést, a főpolgármester újabb baloldali toposzt ismételve szinte diktatúrát kiáltott, amikor úgy válaszolt, hogy nem jogállamban élünk, a kormánynak ahhoz van joga, „amihez csinál jogot magának”.

Hozzáfűzte, először a személyi kérdéseket kell tisztázni októberben, aztán decemberben kerül sorra a költségvetés. Bízik benne, hogy lesz elég felelősség mindenkiben. Amit tud a Kutyapárt, a Tisza vagy a Vitézy-frakció programjáról, azok tartalmaznak nagyon hasonló elemeket ahhoz, amiket ő is fontosnak tart.

Karácsony ezzel már szinte ajánlatott tett Magyar Péternek is, hogy működjenek együtt a közgyűlésben.

Az Index szerint továbbra is Karácsony vezetheti a fővárost

(Magyar Nemzet nyomán Szent Korona Rádió)