Mostantól akár tízezer euróba kerülhet ha valaki “megbánt” egy transzneműt Németországban

Bírsággal sújtják majd a német lakosokat a transznemű emberekkel szembeni „helytelen” bánásmód miatt, egy ilyen vétség akár tízezer euróba is kerülhet – írja a Die Welt című lap.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Németországban augusztus 1-jétől lép életbe az „önrendelkezési törvény”, amely szerint bárki tetszés szerint megváltoztathatja nemét és nevét egy regisztrációs eljáráson keresztül. Az úgynevezett „félreneműsítés/misgendering” (olyan névmások használata egy személyre vonatkozóan, amelyek nem felelnek meg annak, ahogyan ő magát meghatározza. – A szerkesztő megjegyzése) akár tízezer euróig terjedő pénzbírsággal is büntethető.

„A bírság csak akkor kerül kiszabásra, ha valakit szándékosan megbántanak nemének nyilvánosságra hozatala miatt” – idézte a kiadvány a tisztviselőket.

A hétköznapi polgárok helyzetét bonyolítja, hogy egy beszélgetés során több nemet kell figyelembe venni. Pl. a Facebookon 2014-ben 60 közül választhattak – és ez a szám az évek során csak nőtt. Mint a lap megjegyzi, a németeknek már nem elég a „ő”, „nő” és „az” névmás, most már a kifejezetten a nem szabványos nemek számára létrehozott „új” névmásokat is ismerniük kell.

A kiadvány azt ajánlotta a németeknek, hogy „tanulják meg a névmások teljes katalógusát”, ha meg akarják védeni magukat az alkalmi bírságtól.

Úgy gondolták a német rendőrök, nincs okuk bent tartani migráns – 4 órával később már embert is ölt

Német szólásszabadság: betiltottak egy hazafias havilapot

(Vadhajtások nyomán Szent Korona Rádió)