9 hónapja irtja büntetlenül a palesztinokat a cionista Izrael – megint egy menekültekkel teli iskolát bombáztak le a zsidók

Az UNRWA újabb iskoláját érte izraeli légicsapás, a hadvezetés azzal takarózik megint, hogy szerintük Hamász-bázis volt. Az izraeli vezérkar azt állítja, hogy a Hamász egységei továbbra is sűrűn lakott területeken bujkálnak, mégis mindig civilek halnak meg a menekülttáborok bombázásában. Ugyanazt a nótát fújják hónapok óta, büntetlenül, háborítatlanul folyik a népirtás.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Az ENSZ újabb iskoláját érte bombatalálat a Gázai övezetben, az izraeli hadsereg szerint a Hamász bázisa volt. A helyi hatóságok jelentése szerint 14 ember meghalt, és több tucatnyian megsebesültek. Azt most sem közölték, hogy az áldozatok között hány a civil és hány a Hamász tag. Ugyanebből a forrásból származó információk szerint az izraeli hadsereg pár nappal ezelőtti, Hán Junisz melletti célzott támadásának csaknem 90 halálos áldozata és körülbelül 300 sebesültje volt.

Izrael és a Hamász továbbra is egymást hibáztatják a gázai áldozatok nagy száma miatt. A Hamász szerint az izraeli légierő készakarva támad civil célpontokat, az izraeli hadvezetés pedig azt mondja, a Hamász készakarva bújtatja az embereit sűrűn lakott területeken, menekülttáborokban, civil létesítményekben.

“Rafahban már blokád alatt vannak, az izraeli hadsereg támadja a parancsnokságaikat, a fegyverraktáraikat, a kommunikációs állásaikat, és minden bázist, ahol fegyvert gyárthatnak. Így nincs fegyverutánpótlásuk, nem tudják újra szervezni az egységeiket, és a sebesültjeik ellátását sem tudják megoldani”

– írja az Euronews, ennek ellenére nem ezt látjuk. Nem fegyverraktárak és parancsnokságok bombázásáról érkeznek a hírek, hanem menekülttáborok, lakóépületek, iskolák, segélyszervezetek állomásainak a bombázásáról.

Egyébként a segélyszervezetek emberfeletti küzdelmet folytatnak a gázai lakosság ellátásáért. Az övezet északi részén újabb melegkonyhákat állítottak fel, ahol levest osztanak. Az újra és újra költözni kényszerülő sok százezer ember sátrakban él már több hónapja, higiéniai szükségleteik csak egészen minimális mértékben megoldottak, de van, hogy még annyira sem, és a helyzetet súlyosbítja a hőség is.

Így a hónapok óta fenyegető éhínség mellett a járványveszély is egyre nagyobb a Gázai övezetben.

Ez már szándékosság és pofátlanság – újabb menekülttábort bombázott Izrael

Menekülttábor közepén lévő iskolát bombázott Izrael

Izrael légicsapást mért egy gázai menekülttáborra, sokan meghaltak, köztük gyerekek

(Euronews.com nyomán Szent Korona Rádió)