Humanitárius övezetben bombázta le a zsidó terrorállam a palesztinokat

Ezt is elkönyvelik majd csak egy kis bakinak… Hamász vezetőt akartak likvidálni, ehelyett 90 ember gyilkoltak meg egy humanitárius zónában a zsidók. 

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Szombaton egy izraeli légicsapás következtében legalább 90 palesztin vesztette életét Gázában, egy kijelölt humanitárius övezetben – közölte a gázai egészségügyi minisztérium. Az izraeli hadsereg szerint a támadás célpontja Mohammed Deif, a Hamász katonai vezetője volt.

Mohammed Deif neve évtizedek óta szerepel az izraeli legkeresettebb személyek listáján. Több tucat izraeli haláláért tartják felelősnek. Deif hét izraeli merényletkísérletet élt túl, legutóbb 2021-ben próbálták megölni.

A gázai egészségügyi minisztérium szerint a mostani csapásban legalább 91 palesztin halt meg és 300-an megsebesültek. Ez hetek óta a leghalálosabb támadás volt az enklávéban. Az al-Mavászi terület egy kijelölt humanitárius zóna, ahová az izraeli hadsereg többször felszólította a palesztinokat, hogy meneküljenek más területekről.

Az izraeli hadsereg közzétett egy légifotót a helyszínről, amelyen állításuk szerint “terroristák bújtak el a civilek között”. Egy katonai tisztviselő szerint a terület nem egy sátorkomplexum volt, hanem egy operatív tábor, ahol több harcos is tartózkodott.

Szombaton legalább 20 palesztin halt még meg egy másik izraeli támadásban Gáza város nyugati részén lévő mecset romjai mellett – közölték palesztin egészségügyi tisztviselők. Ők csupán imádkozni gyűltek össze, de a cionista terroristák őket sem kímélték.

Izrael regionális háborút robbanthat ki, ha megkezdi a libanoni offenzívát

Totális megsemmisítés? – Izrael felszólította a gázaiakat, hogy haladéktalanul hagyják el a települést

(Portfolio és AlJazeera nyomán Szent Korona Rádió)