Orosz rakétákat lőhetnek le a lengyelek, ha azok megközelítik országukat

Mi számít Lengyelország felé tartó rakétának? Mi az ami annyira megközelíti a határt, hogy lelőhetőnek számít? Lengyelország újabb álindokkal kapcsolódna be a kelet-európai konfliktusba. 

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

A külügyminiszter szerint vannak orosz rakéták, amelyeket Szentpétervár felől lőnek ki a lengyel határhoz nagyon közel lévő ukrán célpontokra, és megsértették a szomszédos ország légterét.

„Frontállam vagyunk, és az orosz rakéták megsértik a légterünket. Feltételezzük, hogy tévedésből. A dilemmánk a következő: ha csak akkor lőjük le őket, amikor belépnek a légterünkbe, akkor a törmelék veszélyt jelent a polgárainkra” – mondta Sikorski, aki szerint az ukránok egyáltalán nem bánnák, ha a légterükben orosz rakétákat lőnének le a lengyelek.

Wladyslaw Kosiniak-Kamysz lengyel védelmi miniszter a héten kijelentette, Varsó konzultálni fog NATO-szövetségeseivel, és csak azok egyetértésével kísérli meg az orosz rakéták lelövését. Kosiniak-Kamysz szerint ez kizárólag szövetségesi döntés lehet, Lengyelország önállóan nem határozhat erről. Nem először merült fel ez az ötlet, már májusban kereste a lengyel vezetés a témába vágó lehetőségeket.

Orosz hadmérnököknek sikerült tanulmányozni egy elfogott Storm Shadowt rakétát

(444 nyomán Szent Korona Rádió)