Orbán villámlátogatáson járt Trumpnál

Orbán Viktor magyar miniszterelnök a NATO csúcstalálkozója után az Egyesült Államokban találkozott Donald Trump volt amerikai elnökkel. A rövid, mindössze 2 óra 34 perces megbeszélés során Orbán Viktor a békéről tárgyalt Trumppal. A találkozóról készült videót Orbán a Facebook-oldalán is megosztotta.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Az angolszász sajtó már a minap – még a NATO csúcstalálkozója közben – közölte azt, amire reálisan számítani lehetett, vagyis hogy Orbán Viktor találkozik Donald Trumppal is a tengerentúli útján.

Negyedik alkalommal találkozhat a magyar miniszterelnök és a republikánusok elnökjelöltje.

Azóta a találkozó meg is történt, Orbán Viktor a Facebookon és az X-oldalán is beszámolt a találkozóról.

Tárgyalás Trump elnök úrral a békéről. A nap jó híre: ő meg fogja oldani!

– írta a Békemisszió 5.0 című posztban Orbán Viktor.

Villámtalálkozó lehetett, Orbán Viktor azóta már ismét repülőn van

Orbán Viktor részletesebb tájékoztatást nem adott a találkozóról, azt viszont a repüléskövető oldalak adataiból is látni lehet, hogy nagyon gyors meetingről lehetett szó.

A FlightAware adataiból látszik, a HUAF589 jelzésű magyar gép szállította Trumphoz a miniszterelnököt, amely magyar idő szerint még az éjjeli órákban, kétórányi repülés után érkezett Washingtonból Floridába. Mint az oldalon látható, a repülő ottani idő szerint 18.45-kor (magyar idő szerint 00.45-kor) landolt Palm Beach repterén, ahonnan aztán  21.19-kor (magyar idő szerint 3.19-kor) ismét felszállt.

VAGYIS ORBÁNNAK A REPTÉR ÉS A BIRTOK KÖZTI UTAT ÉS MINDENT BELEÉRTVE MINDÖSSZE 2 ÓRA 34 PERCE LEHETETT A TRUMMPAL VALÓ TALÁLKOZÓRA.

A FlightAware és egy másik repüléskövető oldal, az ADS-B Exchange adataiból egyaránt az látszik, hogy a miniszterelnök gépe már Európa felé tart, de reggel 6 óra körül még az óceán Amerikához közeli felén volt látható (a miniszterelnöki gép a közösségi média felhasználóinak sem kerülte el a figyelmét).

Videón a Trump-találkozó

Orbán a török elnökkel is a békéről tárgyalt

(Index nyomán Szent Korona Rádió)