A Szürke Farkasok hazafias szervezet melletti kiállása miatt tilthatja el a török focistát a libsi UEFA

A török focista nem csak jelképesen, hanem beszédében is kiállt a Szürke Farkasok nevű jobboldali szervezet mellett, akár eltiltják őt, akár nem. A liberális, LMBTQP simogató UEFA persze rögtön rasszizmust kiáltott.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

A törökök belső védője, Merih Demiral mennybe ment az osztrákok elleni, 2-0-ra megnyert nyolcaddöntőn azzal, hogy csapata mindkét gólját ő szerezte, könnyen lehet azonban, hogy a hollandok elleni negyeddöntőt ki kell majd hagynia. Az UEFA ugyanis szerda délelőtt vizsgálatot indított ellene, mert a második gólja után a Szürke Farkasok nevű török szélsőjobboldali szervezet kézjelével ünnepelt – írja a Guardian nyomán a “szélsőjobbra” mindig érzékeny Telex.

Az UEFA honlapján olvasható közlemény szerint Demiral ellen “nem megfelelő viselkedés miatt” indítottak vizsgálatot, egyéb tájékoztatást pedig későbbre ígérnek az ügyben. Ez a bizonyos “nem megfelelő viselkedés” pedig nem más, mint tisztelgés a Szürke Farkasok előtt, melyet egyébként maga a játékos sem tagadott, mikor a meccs után arról beszélt, olyan ünneplést akart, amely kapcsolódik török identitásához, és amivel kifejezheti, mennyire büszke arra, hogy töröknek született.

Elmondta, több szurkolótól is látta ezt a kéz jelet, hozzájuk kívánt csatlakozni. Az eset érdekessége, hogy a kéztartás Németországban (Ausztriával ellentétben) nincs betiltva, az UEFA mégis vizsgálatot indított, amit feltehetőleg szankció is követ majd, hiszen jelen esetben olyan politikai véleménynyilvánítás történt a pályán, mely sehogy sem köthető semmilyen fehérellenes, szélsőbalos, vagy LMBTQP-szektához, üzenete pedig egyértelműen jobboldali, nem pedig globalista, tehát, büntetni kell.

Az antifasiszta terroristákkal igencsak összefonódott, szélsőbaloldali Nancy Faeser német belügyminiszter az X-en úgy kommentálta az esetet, hogy a török “szélsőjobbos extrémisták” jelképeinek nincs semmi keresnivalója a német stadionokban, az pedig elfogadhatatlan, hogy a rasszizmus terjesztésére használják fel az Eb nyilvánosságát. Mint írta, elvárják az UEFA-tól, hogy vizsgálódjon és fontolja meg a büntetés kiszabását az ügyben.

A török játékos legsúlyosabb esetben eltiltást kaphat, de előfordulhat, hogy beérik egy kiadós bírsággal. Ha az UEFA politikai alapon beavatkozik az Eb-be, és eltiltja Demiralt, azzal igencsak nehéz helyzetbe hozná a törököket az amúgy sem könnyű holland meccs előtt.

A román soviniszták a foci Eb-n is hergelik a magyarokat

A Szürke Farkasok “megsimogatták” a balos újságírót

(Magyar Jelen nyomán Szent Korona Rádió)