A román soviniszták a foci Eb-n is hergelik a magyarokat

Román soviniszták megint nem tudnak nyugton maradni. Ismételten Trianonnal hergelnek. 

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Tudjuk, a magyar, de a román verebek is ezt csiripelik a nemzeti csatornákon ücsörögve: Magyarország válogatottja kiesett a németországi foci-Eb csoportküzdelmeiből, a román pedig nem.

Oké, ez van, ilyen a foci. No de a szurkolók is olyanok, amilyenek. Piszkálják, ha tetszik, cseszegetik egymást. Amivel lényegében szintén nincs baj, amíg át nem lépnek egy bizonyos határt. Hogy hol a határ, azon természetesen lehet vitatkozni. Szerintünk ott van, ahol már nem az megy, hogy a pálinka jobb, mint a cujka, vagy éppen fordítva, hanem bekerül a képbe Trianon meg a többi. (Megjegyezzük, bármely részről böszmeség a túlkapás.)

No, a román sajtót bejárta a hír a vasárnapi szent napon, hogy az Eb-re kiutazó szurkolók egy csoportja igen kreatív bannert alkotott (kiemelt képünk). Egy táblázatról van szó: a vízszintes sorban ott van Magyarország, illetve Románia. A függőleges sorban pedig, egymás alatt: Erdély, Kárpátok, az Eb nyolcaddöntője. Na, és Magyarország alatt mind a három rubrika ki van ikszelve, Románia alatt pedig kipipálva.

Román nacionalista: Erdély magyar agressziótól szenved, hosszas elmagyarosítási folyamat zajlott

Az AUR-osok nem bírják ki egy napig sem sovinizmus nélkül

(Foter.ro nyomán Szent Korona Rádió)