Annyira rettegtek a párizsi bolttulajdonosok a választások miatti fosztogatásoktól, hogy elbarikádozták boltjaikat

Elbarikádozták az üzleteiket a kereskedők Franciaország nagyvárosaiban, Párizsban, Lyonban, Rennes-ben és máshol is. Attól tartottak, hogy a szélsőbaloldali és migránsbandák bosszúból fosztogatni és pusztítani fognak ha a jobboldaliak nyernek a választáson. Ha pedig a bal oldal nyert volna, örömükben tennék ugyanezt.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Már péntek óta keringenek az interneten olyan képek, amelyek azt mutatják, több francia városban elbarikádozzák magukat a kereskedők, hogy megvédjék magukat a szélsőbaloldali és migránsbandák támadásaitól, amire a választás első fordulójának estéjén számítanak – írja a Le Figaro.

Párizsban bedeszkázták az ablakokat, a kisebb üzletek ugyanúgy, mint a luxusboltok. Az alábbi videón egy bedeszkázott Zara-üzlet látható.

A kiskereskedők, vendéglősök és kisvállalkozók megfogadták a helyi hatóságok figyelmeztetéseit, és felkészültek az esetleges vandalizmusra és zavargásokra.

Macron azután írt ki előrehozott választást, hogy belebukott a háborús őrületébe. Ahogy mi is megírtuk, a Nemzeti Tömörülés nyerte az első fordulót, Macron csúfosat bukott, de előretört a szélsőbal is.

Választások Franciaországban: Le Pen “RN”-je elsöprő győzelmet aratott – Macron katasztrófális vereséget szenvedett

 

(Origo.hu nyomán Szent Korona Rádió)