Technokrácia=csőd? Több ezer e-autót hívtak vissza, mert nem nyílt ki az ajtajuk

Nem csak a Tesla autóival vannak súlyos problémák, más cégeknek sem megy az elektromos autók zökkenő mentes és biztonságos legyártása. Most épp a Fisker került csőd közeli állapotba.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

A Fiskernek júniusban már a harmadik alkalommal kell visszahívást elrendelnie. Az elektromos járműveket gyártó cég több mint 12 ezer Ocean típusú járművet hív vissza, hogy kijavítsák azt a problémát, amely miatt a külső ajtókilincsek beragadnak, és nem nyílnak ki. A gyártónak ebben a hónapban ez már a harmadik visszahívása.

A Reuters cikke szerint az Egyesült Államok Nemzeti Közúti Közlekedésbiztonsági Hivatalának (NHTSA) négy vizsgálata is folyamatban van az Ocean SUV-val kapcsolatos különféle problémák miatt.

A nem nyíló ajtó megakadályozhatja az utasok vészhelyzetben történő kilépését, növelve a sérülésveszélyt

– közölte a hatóság, hozzátéve, hogy a cég ingyenesen kicseréli a hibás ajtókilincseket.

A Fisker közleményben kérte az Egyesült Államokban, Kanadában és Európában működő kereskedőit, hogy állítsák le a raktáron lévő Ocean járművek értékesítését, valamint vizsgálják ki a problémát.

A cég közleménye szerint az Egyesült Államokban 8204, Kanadában 513, míg Európában 3806 darab járművet hívnak vissza, így az összesített szám 12523 darab.

A Fisker a hónap elején csődvédelmet kért, miután készpénzzel próbálta felpörgetni a termelést és leszállítani az Ocean SUV-kat.

Az elektromos autók miatt gyulladnak ki a teherhajók

Befellegzett az elektromos autóknak Magyarországon?

Újabb Tesla baleset: nem működött a fék, az irányíthatatlan autó egy háznak csapódott

(Economx.hu nyomán Szent Korona Rádió)