Jön az LMBTQP diktatúrája a lengyel közoktatásban

Voltak már olyan időszakok a történelemben, amikor a vallást kiszorították az iskolákból, leszedték a kereszteket, üldözték a katolikusokat és meggyilkolták a papokat. Lengyelországban most újból beköszönhet egy ilyen időszak.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

A lengyel tantervnek az identitás és a nemzetiség területén kellene tartalmasnak lennie, ehelyett mindenféle álismeretekben gazdag progresszív kozmopolitát kíván kinevelni Donald Tusk baloldali kormánya, mindenféle erkölcsi jellegű korlátok nélkül – írja a Wpolityce lengyel hírportálon Marzena Nykiel politikai kommentátor.

Kiemelte, hogy ilyen körülmények között nincs helye a vallásóráknak, legalábbis így gondolkodik a lengyel kormány, amely a hittant szívesen helyettesítené szexuális felvilágosítással és genderlobbival. Az illetékes oktatási tárca ezt ugyanolyan elszántsággal fogja szorgalmazni, mint az egészségügyi miniszter a 15 évesek számára a recept nélkül hozzáférhető esemény utáni tablettákat – tette hozzá.

Megjegyezte:

„Hasonló elszántsággal a ma miniszteri pozícióban lévő LMBTQ-aktivisták olyan gyűlöletbeszédre vonatkozó rendelkezéseket fognak bevezetni, hogy a józan ész bármilyen megnyilvánulása bűncselekményként üldözhető legyen”.

A szerző szerint a lengyel kulturális örökség és a lengyel nemzeti identitás elleni neomarxista támadás rohamosan felgyorsult – az állami struktúrák lebontása, a törvények lerombolása, a társadalom demoralizálása, az oktatás tönkretétele, az egyház meggyalázása és befolyásának gyengítése, valamint a tekintély eltiprása.

Marzena Nykiel úgy véli, érthetetlen, hogy miért ennyire elszánt Donald Tusk kormánya, hogy az ateizmus felé sodorja az országot. Kiemelte:

A bolsevikok már felismerték, hogy az állami oktatás erőteljes eszköz az új kommunista mentalitás kialakításának befolyásolására. Az oktatás átalakítására az általuk kitalált módszereket ma is aprólékosan alkalmazzák a felvilágosodás szabadsága és a globális haladás nevében. A latin és a filozófia így idővel eltűnt az állami iskolákból, és az elméletek új irányt vettek, amelyben az oktatás és a nevelés posztmodern megközelítése egyre inkább eltorzította az iskola funkcióit. 2008-ban Magdalena Środa professzor a Lengyel Pedagógusok Szakszervezetének teljes egyetértésével felvázolta egy új oktatás vízióját, amely a keresztény etika normáival való szembeszegülést és a „hazafias sztereotípiák reprodukálásának” megszüntetését célozza.

Azzal érvelt, hogy a liberális reform legfontosabb feladata egy új társadalomkép kialakítása, amelyet új iskolai tantervekben kell megvalósítani

– idézte fel Marzena Nykiel, majd hozzátette, hogy ma ez a vízió lendületesen belép a lengyel valóságba. De a kozmopolitizmus nem elég, hiszen most teret kap a genderizmus, a woke.

Lengyelország hanyatlik: Coming out mozgalom indult az egykor szebb napokat látott országban

A lepel lehull – Lengyelországban is megkezdődött az LMBTQP rémuralma?

(V4NA nyomán Szent Korona Rádió)