A Mi Hazánk megfékezné, hogy alpolgármesteri székekbe rakja a “szivárványkoalíció” a kádereit

Az alpolgármesterek számát csökkentő törvényjavaslatot nyújtott be a Mi Hazánk „a szivárványkoalíciók megfékezésére”.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Novák Előd úgy fogalmazott közleményében, hogy „a szivárványkoalíciók pozícióéhsége miatt az alpolgármesterek számának háromban való maximalizálását kezdeményezte a Mi Hazánk ma egy törvényjavaslatban, miután például a DK fővárosának minősülő Újbudán a korábbi kettő helyett már öt alpolgármester lenne a következő ciklusban, hogy egyben tudják tartani a marakodó, ötpárti koalíciót. A szerte az országban elburjánzó, politikai kifizetőhelynek tekintett klientúraépítés megfékezésével, elsőként az alpolgármesterek számának csökkentésével, milliárdokat spórolhatunk meg az adófizetőknek”.

A Mi Hazánk alelnöke arra hívta fel a figyelmet, hogy „a főváros legnépesebb, 11. kerületében a mostani ciklus elején, a balliberális hatalomátvétel után rögtön megduplázták az alpolgármesterek számát, s ugyanilyen számban duzzasztották a bizottságokat (azzal együtt tisztségviselőit) és a kifizetőhelynek használt tanácsnoki posztokat is, valamint az alpolgármesteri stábokat. A Mi Hazánk ennek gátat vető módosító javaslatát senki más nem támogatta (a Fidesz képviselői sem), önkormányzati képviselőként 2019-ben egyedül szavaztam nemmel a DK-s polgármester előterjesztésére is, mely a gátlástalan klientúrabővítést, többek közt az alpolgármesterek számának megduplázását indítványozta.”

Novák Előd azt is megjegyezte, hogy „a törvényi maximumban határozták meg Újbuda rekordszámú alpolgármesterének fizetését, és a négy alpolgármester csak tanácsadókra 336 millió forintot költött. Az elmúlt néhány évben az általuk taxira költött összeg meghaladta a 3,2 millió forintot, ebből hétvégi és éjszakai utakat is finanszíroztak. Ennek vetne véget a Mi Hazánk benyújtott törvényjavaslata.”

(Index)