13 év börtönt kapott, mert cukorbeteggé nevelte gyerekét, amibe bele is halt a kislány

Az “anya” beismerte tettét: miatta halt meg a gyermek. Már a cumisüvegébe is cukros üdítőt öntött.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Börtönbe került egy ohiói anya, miután beismerte, hogy négyéves kislányát Mountain Dew-val teletöltött cumisüvegekkel itatta.

A 41 éves Tamara Bankset a héten 13 és fél évig terjedő börtönbüntetésre ítélték, miután bűnösnek vallotta magát gondatlanságból elkövetett emberölésben kislánya, Karmity Hoeb 2022 januárjában bekövetkezett halála miatt. A kislány a kórházban hunyt el, miután cukorbetegséggel kapcsolatos komplikációk léptek fel nála.

“Az egyik legtragikusabb eset, amivel valaha találkoztam. A fogai elrohadtak, mire meghalt.”

– mondta az ügyész döbbenten.

A kislány és apja, egy gyorskajával telepakolt asztalnál. (Forrás: Dailymail)

A kislány apja, az 53 éves Christopher Hoeb szintén bűnösnek vallotta magát gondatlanságból elkövetett emberölésben, őt június 11-én fogják elítélni.

A cukros üdítőtől kirohadt fogú kislány és az “anya” (Forrás: Dailymail)

Banks márciusban bűnösnek vallotta magát, miután az ügyészség őt és Karmity apját is vád alá helyezte több vádpontban, köztük gyilkosság és gyermek veszélyeztetése miatt. A gondatlanságból elkövetett emberölés vádjában való bűnösségük miatt a többi vádpontot ejtették.

Karmity a Cincinnati Gyermekkórház Orvosi Központjában halt meg, miután sürgősségi ellátás miatt odaszállították. Kezeletlen 1-es típusú cukorbetegséggel kapcsolatos tüneteket kezdett mutatni.

A kislány egész fiatal élete során szörnyű elhanyagolásban élt, megtagadták tőle az orvosi ellátást és a megfelelő táplálkozást is, annak ellenére, hogy súlyos orvosi komplikációk jeleit mutatta – írja a Cincinnati Enquirer. Napokkal a halála előtt az ügyészek szerint Karmity „súlyos egészségügyi problémában” szenvedett, de a szülei nem hívtak segítséget, nem vitték el a sürgősségi osztályra. A tünetei addig romlottak, amíg elkékült és leállt a légzése, az anya csak ekkor hívta a 911-et. Az orvosok rövid időre újra tudták éleszteni a kislányt, de a vizsgálatok megállapították, hogy agyhalott volt. Karmity halálának okaként diabéteszes ketoacidózist tüntettek fel, amely átterjedt az agyára, az ügyészek pedig elítélték Bankset és Hoebet, mivel a halála megelőzhető lett volna, ha segítenek a kezeletlen cukorbetegségén.

„Ennek a gyermeknek nem kellett volna meghalnia”

– állapította meg Clay Tharp, Clermont megye helyettes ügyésze.

A Karmity által elszenvedett elhanyagolás még inkább megrázó volt, mivel Banksnek számos egészségügyi problémája is volt, és a bizonyítékok azt mutatták, hogy a saját orvosi szükségleteinek kielégítésére tett erőfeszítéseket, miközben a lánya szükségleteiről nem vett tudomást. Ez magában foglalta a saját receptjeinek rendszeres kiváltását, és azt is, hogy különböző betegségek miatt orvosok látogatták meg a lakásában. A négyéves Karmity a cukorbetegsége mellett egy olyan betegségben is szenvedett, amely miatt a fogai feloldódtak, mert az anyja szinte kizárólag Mountain Dew-t etetett vele cumisüvegből.

Egy normál 12 unciás doboz Mountain Dew közel 50 gramm cukrot tartalmaz.

Az ügyészek hozzátették, hogy Karmity-t folyamatosan cumisüvegből táplálták, jóval azután, hogy már le kellett volna szoktatni róla, és nem volt bizonyíték arra, hogy Banks valaha is elvitte volna fogorvoshoz. Az orvosi ellátás hiánya annál is inkább megdöbbentő volt, mivel Banksnek több idősebb gyermeke is volt, akiket elhanyagoltak és alultápláltak, köztük egy fiú, aki nem diagnosztizált cukorbetegsége miatt kómába esett.

Ez a fiú felépült, de az ügyészek szerint Banks még mindig nem segített neki, és soha nem vitte el a fiút egyetlen utólagos kórházi találkozóra sem, miután feléledt a kómából. A héten tartott ítélethirdetési meghallgatásán Victor Haddad bíró a nő fia korábbi állapotára mutatott rá, mint olyan okra, amiért tudnia kellett volna, hogy segítenie kell Karmitynek.

Abba már bele se merünk gondolni, hogy a gyermekkel kapcsolatot tartó felnőttek (védőnő, gyermekorvos, óvodapedagógus) hogy nem vették észre ezeket a súlyos problémákat, de mivel hazánkban is sajnos sok hasonló eset van, amikor ezek a szervek nem vesznek tudomást a kötelességükről és elhanyagolják a rábízott gyermeket, így ez Amerikában se lenne meglepő…

Majd’ 20 évre börtönbe kerülnek a gyermeküket halálra éheztető csepregi “szülők”

Kegyetlenül ölte meg a kisfiát az anyja és annak élettársa Kárpátalján (nem cigányok)

(Dailymail.co.uk nyomán Szent Korona Rádió)