Szárítógépbe bújt az elfogatás elől egy buta néger

A többek között súlyos testi sértéssel is gyanúsított férfi nem vitte el szárazon, hiába próbálkozott a háztartási gép dobjában elrejtőzni a kiérkező rendőrök elől.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Csattanóját tekintve minden idők egyik legviccesebb rendőrségi közleményét tette közkinccsé Facebook-oldalán az Escambia megyei seriffhivatal, de a hatósági szempontból is helytálló poén elpukkantását előzze meg a nem mindennapi intézkedés ismertetése. A Florida nyugati csücskének tengerpartján elterülő város bírósága március végén adott ki körözést David Jacksonnal (31) szemben felfegyverkezve elkövetett súlyos testi sértés, engedély nélkül tartott lőfegyver és rongálás gyanújával, miután március 15-én este egy pensacolai házban lövöldözött. A férfi felkutatásával megbízott nyomozók nemcsak rokonságát és ismeretségeit térképezték fel, hanem saját közösségi kapcsolataikat is izzították, ami célravezetőnek bizonyult. A segítségül hívott pensacolai lakosok olyan serényen figyelgették a férfi előfordulási helyeiként szóba jöhető ingatlanokat, hogy május 17-én egyikük azzal hívta fel az egyik detektívet, hogy az Edgewater Drive-on lévő háznál látni véli a körözött embert.

A gyorsan beszerzett kutatási engedélyekkel a zsebükben a zsaruk percek alatt odaértek, és körbevették az épületet, majd annak nyitott ajtaján be is hatoltak, de senkit sem találtak. A tüzetesebb átvizsgálás során figyeltek fel arra, hogy nemcsak ruhanemű van a mosókonyhában lévő szárítógépben, hanem a keresett férfi is ott feszeng artistákat megszégyenítő testhelyzetben. Hőmérsékletéből ítélve a készülék percekkel korábban még működésben volt, és a közlemény szerzője erre rá is játszott a leírásban, ami egyrészt hitelesen életízű, másrészt viszont a kabarétréfa kategóriája.

„Bűntudat és zavarodottság látszott az arcán, meg egy meleg harisnya” – olvasható az Escambia megyei seriffhivatal posztján, amelyhez tréfálkozva azt is hozzátették, hogy „a férfi nem volt megfelelően összehajtva”. Azt is hangsúlyozták, hogy a szárítógép a kisebb méretűek közé tartozott, ami a fényképen is jól látható. Óvatosan húzták ki belőle a lövöldözőt, a szó szerinti megfogalmazás alapján egyik végtagját a másik után, ami azt is jelenti, hogy valóban háztartási szárítógépben fogták el. A masina meleg dobjából egy szintén szűk, de annál azért jóval tágasabb és legendásan hűvös helyre vitték David Jacksont, a bíró pedig 120 ezer dollárban, azaz 43 millió forintban állapította meg az óvadékát.

A követők és a kedvelők díjazták, hogy a rendőrség posztja ilyen viccesen adta vissza a sajátos elfogást. De csodálkoztak is, hogy a normális testalkatú férfi miként tudta bepréselni magát a szárítógépbe, pláne úgy, hogy ruhák is voltak benne. „Ennek már az olvasásától is klausztrofóbiás lettem” – írta az egyik hozzászóló, és többen felvetették, hogy David Jackson ezt cirkuszban is bemutathatná. Sajna, most jó ideig nem lesz lehetősége gyakorolni.

Afrikai drogdílert fogtak a rendőrök Pesten

Julius Evola az USA elnégeresedéséről

(Police.hu nyomán Szent Korona Rádió)