Így mosdatja a cigány lókupecet az RTL klub

Az RTL klub azt hazudja, hogy egy gazda dolgoztatott rabszolgaként hajléktalanokat, de a valóság az, hogy csak egy cigány lókupec volt az. A csatorna videójában is látható ahogy a romos cigánysoron felvett képeken fekete bőrű családtagok bizonygatják, hogy a tisztességes ,,gazda” biztos hogy soha nem tenne ilyet.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Békésen legelésznek a lovak pócspetri egyik utolsó utcájában. Az RTL Híradója úgy tudja, hogy az állatokat hajléktalanok gondozták, viszont fizetést nem kaptak érte.

A ,,gazda” három embert szállásolt el egy romos házban, cserébe elvárta, hogy gondozzák a jószágokat. Volt, akit egy baromfifeldolgozóba küldött munkára, a fizetését pedig megtartotta. Amikor egyikük szökni próbált, a gazda visszahozta és megverte. Két hajléktalan évek múlva tudott csak megszökni tőle. Három év fegyházzal büntetnék a férfit kényszermunka és emberkereskedelem miatt.

A vádlottnak több háza is van a környéken, ahol állatokat tart és fát vág. Ehhez kellett neki munkaerő. A vád szerint 2019 óta szervezett be hajléktalanokat. Az RTL úgy tudja, hogy az utcán szólította le őket és sanyarú körülmények között élhettek. Víz nem volt bekötve a házba és csak lavórból lehetett mosakodni, valamint négyen zsúfolódtak össze egy apró szobában.

Az egyik áldozatnak csak többszöri próbálkozásra sikerült elmenekülnie. Amikor a vádlott megtalálta, még meg is verte. A pócspetriek nem mertek nyíltan beszélni a történtekről.

Az ügyészség is beszámolt az esetről, mint írták, a férfi 2019 szeptemberében Budapesten találkozott az első áldozatával, akit rávett, hogy költözzön hozzá. Az áldozatot embertelen körülmények között, fizetség nélkül dolgoztatta, és többszöri szökési kísérlete után bántalmazta is. Végül 2022 februárjában sikerült elszöknie.

A második áldozatot Debrecenben találta meg, és egy baromfifeldolgozó üzemben való munkavégzésre kényszerítette, ahol a fizetését is elvette. Ez az áldozat 19 hónapig dolgozott a vádlottnak, míg végül sikerült megszöknie egy barátja segítségével.

A harmadik áldozat szintén hajléktalan volt, aki szállásért és ellátásért cserébe fizetség nélkül dolgozott a vádlott állatainak gondozásában.

Az ügyészség a cigány lókupecet három év fegyházzal büntetné.