Saját feleségeik jelentik fel a katonai szolgálat elől bujkálókat?

Olcsóbb a frontra küldeni a férjedet, mint beadni a válópert? az ukrán nők szerint végülis ez jobb megoldás… 

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Az ukrán Hromadske hírportálnak a hadkiegészítők és a toborzóirodák dolgozói is elmondták, hogy a mozgósítást elkerülőket leggyakrabban saját rokonaik, különösen a feleségek szokták feljelenteni, ezzel „oldva meg” a családi problémákat. Ez pedig a hadsereg megítélését is tovább rontja, amelyre Ukrajnában egyre többen tekintenek büntetőtestületként.

A toborzók szerint a problémáért elsősorban maguk a hadköteles ukránok felelősek, akik elfelejtik időben megújítani a felmentéseiket, nem teljesítik az ehhez szükséges követelményeket vagy direkt megpróbálnak elmenekülni a hadsereg dolgozói elől.

A sorkatonaság kibővítése óta egyre gyakrabban érkeznek telefonhívások az irodákba, főleg az érintett feleségektől vagy más rokonoktól, hogy feljelentsék bujkáló családtagjaikat.

Felvesszük a telefont, és egy nő pontosan elmondja nekünk, hol találjuk a férjét, és kéri, hogy minél előbb kapjuk el. Rengetegen vannak, akik velünk próbálják megoldatni a családi gondjaikat, vagy bosszút állni családtagjaikon

– nyilatkozta Katerina Hubrij, a Vinnicai megyei toborzási és szociális támogatási központ alkalmazottja, aki szerint ez is hozzájárul ahhoz, hogy a hadseregre rengetegen „büntetőtestületként” tekintenek, és ez a morálnak is árt a háborúban álló Ukrajna számára.

Csak a szájuk nagy a briteknek?

(Világgazdaság nyomán Szent Korona Rádió)