Repülnek az ügynök újságírók a HVG-től?

A titkos kapcsolatokkal is rendelkező Dezső Andrást is lapátra tették a HVG-nél. Úgy tűnik az ,,oknyomozó” újságíró tartótiszteket cserélhet, hiszen a legutóbbi performanszában már a fidesz propaganda gépezetét erősítette. Korábban többen a CIA-hoz kötötték az újságírót, aki a nemzeti és hazafias oldalról is sokat hazudozott.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Hatalmas feszültség van a HVG szerkesztőségén belül, ugyanis fentről azt parancsolják nekik, hogy Magyar Péterről állandóan és mindig pozitívan kell beszámolniuk – írta közösségi oldalán a Nézőpont Intézet vezető elemzője. Deák Dániel rámutatott:

a jelenleg még hvg-s Dezső András cikkét is cenzúrázni akarták, amelyben feltárta Magyar bántalmazó múltját. Feltárta, vagyis olyan titkossszolgálati információkat kapott, amiből egy jó cikket tudott írni. Dezső András esetében ugyanis sokan CIA-s titkosszolgálati szálakat sejtenek. Az ,,oknyomozó” újságíró egyébként a hazafias oldalt is rendszeresen támadja, oroszbarátsággal és egyéb dolgokkal vádolja.

A HVG napokon belül komoly személyi változásokat fog bejelenteni a szerkesztőség struktúrájában, amelyek jelentős hatással lesznek a magyar média tájára. Egy friss közlemény szerint, az év második felében több kulcsfigurája is elhagyja a kiadót, beleértve Nagy Iván Zsolt felelős szerkesztőt, Windisch Judit napi turnusvezetőt, és Rovó Attila belföld rovatvezetőt. Emellett Dezső András, az ismert újságíró is távozni fog, akinek munkássága többek szerint felveti a titkosszolgálati beszervezettség kérdését.

A távozások hátterében szervezeti átalakulás áll a lap szerint; a HVG vezetősége ugyanis úgy döntött, hogy felgyorsítja a hetilap, a hvg.hu és a hvg360 szerkesztőségi integrációját. A közlemény szerint az alapelvek kidolgozása már elkezdődött, és a pontos működési rend kialakítására a következő hónapokban kerül sor. A kiadó és a szerkesztőség ezen integrációtól egy hatékonyabb működést, az exkluzív, minőségi tartalom bővülését, valamint a párhuzamosságok megszűnését várja.

Az átmeneti időszakban a hvg.hu és a hvg360 irányítását Gergely Márton, a HVG hetilap felelős szerkesztője veszi át. Ő lesz a kiadványok megbízott főszerkesztője az integrációs folyamat lezárulásáig.

Ez a lépés a HVG kiadója részéről azt is jelzi, hogy komoly gondban lehetnek, ha a félig lojális újságíróktól szervezeti átalakításra hivatkozva szabadulnak meg. A távozó kollégák utódjának kiválasztására a kiadó már megkezdte a szükséges lépéseket, és a közelgő hetekben várhatóan bejelentik az új szerkesztőségi tagokat.

Az érintett munkatársak közül többen, köztük Windisch Judit és Rovó Attila, a 444.hu csapatához csatlakoznak. Arról egyenlőre nincs hír, hogy Dezső András hol folytatja kártékony ténykedését.

Ismét hazudoznak a Farkasokról – Nyílt levél az Indexnek és a Political Capitalnak

(Szent Korona Rádió)