Fél nap alatt elfogták a terézvárosi luxusbolt betörőit

Két külföldi férfi megtanulhatta, hogy Budapest rendőrei még a luxustáskákhoz is értenek: rövid idő alatt fogták el őket, miután egy drága márkabolt kirakatát törték be. Az esti boltlátogatás azonban nem tartott sokáig, hamar rendőrkézre kerültek.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Csak néhány óra kellett a budapesti rendőröknek, hogy elfogják azt a két külföldi férfit, akik a gyanú szerint betörtek egy luxusmárkaboltba Budapest VI. kerületében, Terézvárosban.

Az eset április 15-én hajnali 2 óra 30 perc körül történt, amikor a tettesek autójukkal betörték a bolt kirakatát és több tízmillió forint értékű luxuscikkeket, köztük táskákat, napszemüvegeket és öveket loptak el. A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) Vagyonvédelmi Osztálya azonnal nyomozást indított, melynek keretében aprólékos adatgyűjtést végeztek.

A rendkívül gyors és hatékony nyomozati munka eredményeképpen, mindössze 12 órán belül azonosították és őrizetbe vették a feltételezett elkövetőket. Az egyik gyanúsított, egy 56 éves montenegrói állampolgárságú férfi, délután került rendőrkézre Terézvárosban, míg társa, egy szintén 56 éves horvát állampolgárságú férfi, estére már Erzsébetvárosban volt a hatóságok fogságában.

A rendőrség jelentős részét képes volt megtalálni és lefoglalni a lopott tárgyaknak. A BRFK további részleteket nem közölt, de megerősítették, hogy az ügyben további nyomozás folyik, hogy minden érintett felelősségre vonható legyen.

Ez az eset ismét rávilágít a BRFK hatékonyságára és arra, hogy a budapesti rendőrség készen áll arra, hogy gyorsan és hatékonyan lépjen fel a bűnözés ellen, biztosítva a város biztonságát.

Új hőst avatott Franciaország – Karddal kergette el a házába betörő rablókat a férfi

(Szent Korona Rádió)