A cigányok nem lopnak? – 800 milliót kell visszafizetnie a sikkasztó Országos Roma Önkormányzatnak

A Fővárosi Törvényszék másodfokon 527 millió forint és járulékai megfizetésére kötelezte azt az Országos Roma Önkormányzatot (ORÖ), amelynek már így is több mint másfél milliárd forintos lyuk tátong a költségvetésén a kormány követelései és elvonásai miatt.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

A Belügyminisztérium több eljárást is indított az ORÖ ellen, ezek egyikében született jogerős döntés: a pert a belügy nyerte. A Fővárosi Törvényszék eszerint helyben hagyta az első fokon hozott döntést, vagyis az ORÖ-nek vissza kell fizetnie a 2016-ban állami támogatásként kapott 527 millió forintot és annak járulékait, összesen mintegy 800 millió forintot.

A Belügyminisztérium és a bíróság szerint a szervezet nem tett eleget elszámolási kötelezettségének, az ORÖ szerint viszont a Belügyminisztérium olyan, Farkas Flóriánhoz és az előző ciklushoz kötődő pénzeket követel rajta, amelyeket utólag részletekben már törlesztett.

A belügyi tárca jogelődje, az Emberi Erőforrások Minisztériuma igazolta, hogy az ORÖ teljesítette visszafizetési kötelezettségét – hangsúlyozta Lakatos Oszkár, az elnöki teendőket ellátó elnökhelyettes.

Lakatos „koncepciós eljárásban hozott politikai döntésnek” minősítette az ítéletet, amelynek célja az ORÖ „teljes bedöntése”.

A szervezet azt tervezi, hogy felülvizsgálati kérelemmel fordul a Kúriához, ha pedig ez sem jár eredménnyel, akkor az Alkotmánybírósághoz, vagy akár nemzetközi bíróságig kész elmenni – közölte Lakatos Oszkár, aki korábban a cigány önkormányzatban a Farkas Fórián és köre pénzügyi gazdálkodását ellenőrző, alternatív vizsgálóbizottság tagja is volt.

Az a legendás cigány gyerek szeretet: vizeletes, szaros gyerekek kutyatápon éltek

Alacsonyan repkedtek a cigányátkok a bírósági ítélethirdetés után

(Kuruc.info nyomán Szent Korona Rádió)