Előzetesbe tették az óbudai korrupciós botrány 3 vádlottját

A bíróság is megalapozottnak találta az ügyészség álláspontját az óbudai korrupciós botrány kapcsán, ezért elrendelte három gyanúsított esetében az előzetes letartóztatást. Korábban lapunk is beszámolt, hogy milyen elképesztő mértékben, százmilliókkal ingatlanbirodalmakkal gazdagodtak a baloldali DK-s kerület polgármester közeli emberei. Úgy tűnik ez végre a hatóságoknak is feltűnt.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

A bíróság három személynek a letartóztatását rendelte el azok közül, akiket a III. kerületi korrupciós botránnyal összefüggésben vettek őrizetbe szerdán – tudta meg a Magyar Nemzet. A negyedik gyanúsított bűnügyi felügyeletbe került.

Harminc napra elrendelte a Budai Központi Kerületi Bíróság (BKKB) az óbudai korrupciós botrány néhány napja őrizetbe vett három gyanúsítottjának a letartóztatását – közölte megkeresésünkre az ügyben vesztegetést állítva elkövetett befolyással üzérkedés bűntette és más bűncselekmények miatt eljáró Központi Nyomozó Főügyészség. Hozzátették: egy személy esetében a bíróság bűnügyi felügyeletet rendelt el. A végzés nem végleges. Ahogy arról már beszámoltunk, a főügyészség szerdán négy embert vett őrizetbe a III. kerületi önkormányzatot érintő korrupciós bűnügyben. A gyanúsítások fiktív szerződésekről és korrupcióról szólnak. A nyomozó ügyészek a Magyar Hírlap értesülése szerint a DK-s vezetésű óbudai önkormányzatnál is házkutatást tartottak.Korrupciós botrányok kibontakozóban

Az eljárás összefüggésben állhat a 2022-es országgyűlési választás előtt kirobbant üggyel, ami pedig nem más, mint a III. kerületi korrupciós botrány, amiben a KNYF jó ideje nyomozást folytat. Az ügyben több név is előkerült a sajtóban, köztük a baloldal egyik fontos háttérembere, P. Gábor.Az óbudai korrupciós ügy hátteréről 2021-ben Anonymous is több alkalommal  beszámolt már. Az álarcos alak által közzétett felvételek közül a legerősebb, amikor egy rejtett kamerával készített felvételen az látszik, hogy P. Gábor és egy ismeretlen személy egy autóban ülve több millió forint — feltételezhetően — kenőpénzzel számolt el. A felvételeken jól látható, ahogyan az összegeket papírzacskóba tették. Az álarcos alak tájékoztatása szerint a III. kerületi önkormányzat megbízásaiból visszaosztott pénzről volt szó.Noha az ügyben egyelőre csak az óbudai önkormányzat érintettsége vetődött fel, a botrány szálai elérhetnek több más baloldali kerületig is.

Brutális gazdagodás az óbudai balos politikusoknál

(Magyar Nemzet nyomán Szent Korona Rádió)