Felháborodott szülők, TEK-esek által kísérgetett diákok Felcsúton a zsidó focicsapat miatt

Felcsútra érkezett az izraeli válogatott, az Európa-bajnoksági selejtezőjét Svájc ellen játszotta. A lelátón pedig ment a háborús propaganda, az izraeliek oldaláról természetesen, miután egy magyarországi lelátóra tilos bevinni akár csak egy palesztin zászlót is… De mit keres Izrael az európai sporteseményeken? Törökországot értjük: vannak földrajzilag is európai területei. Izrael viszont nem kicsit van messze Európától… – írtuk ma (2023.11.16.) délelőtt. Azóta felháborodott szülők panaszai is beérkeztek: Izrael fociválogatottja oda költözött Felcsútra, a szülőket nem tájékoztatta senki semmiről, a diákok életét is felforgatja az esemény, például nincsen rendes tanítás, a Terrorelhárítási Központ műveletisei (TEK) kísérgeti a magyar diákokat is, a falu gyakorlatilag le van zárva, főleg a mérkőzések napjain.

Kövesd Telegram csatornánkat
 Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is.

A Szent Korona Rádiót megkereste több, a felcsúti Puskás Ferenc Akadémián tanuló (ahhoz kapcsolódó Letenyey középiskola) gyermek édesapja. Felháborodott szülők levelei alapján nem pusztán arról van szó, hogy eseti jelleggel tartották volna hazánkban (új hazájukban?!), az izraeliek az “európai” bajnokság selejtezőjét, hanem konkrétan arról, hogy az egész fociválogatott Orbán Viktor falujába és Akadémiájára költözött! A szülők beszámolói szerint őket nem tájékoztatták sem előre, sem azóta, hogy mi is zajlik pontosan. A gyerekeiktől tudták meg, hogy például nincsen rendes tanítás, mert a délutáni edzéseket a zsidó csapat miatt át kellett tenni délelőttre, így a tanórák elmaradnak. A diákokat is a TEK emberei is kísérgetik. Az egész településen hatalmas rendőri készültség van folyamatosan. Azt, hogy meddig tart ez a “rendkívüli állapot”, arról a szülők sem kaptak tájékoztatást.

A következő kérdéseket fogalmazták meg a szülők, akik gyermekei közül többen ideiglenesen “beteget”  jelentettek, illetve a zsidó csapat meccsnapjain biztosan nem hagyják a településen a gyereküket:
Mekkora biztonsági kockázatot jelent az izraeli válogatott jelenléte, kimondottan a gyermeikre nézve?
Mi lesz, ha évekig elhúzódik a gázai háború? Az izraeli fociválogatott miatt a gyerekeik nem kapnak rendes oktatást?! Meddig tart ez a “rendkívüli” állapot?
Miért nem kérdezték meg őket, vagy legalább tájékoztatták volna őket előre? Ha már nem kaptak előzetes tájékoztatást, akkor utólagosat miért nem?

Korábbi hírünk:

A meccs 1-1 lett, a csoport harmadik helyén 12 ponttal álló Izrael szombaton a 16 ponttal második Romániát fogadja, szintén Felcsúton.


Orbán Viktor és Yacov Hadas-Handelsman, Izrael magyarországi nagykövete

És ami még durvább: nemcsak a focicsapat, tehát a sportolók jöttek, hanem hozták magukkal a saját “biztonsági” embereiket is. Vajon ők milyen jogkör alapján és hogyan léphetnek fel Magyarországon jogszerűen bárkivel szemben?!

(444 nyomán Szent Korona Rádió)