Ez ám a haladás: pelenkában járnak iskolába Svájcban a tizenévesek

Elképesztő, de Svájcban jelentősen megnőtt azoknak a tanulóknak a száma, akik 11 éves korukig is pelenkában mennek iskolába. Ennek az oka pedig – bármennyire is meglepő –, hogy nem tanulták meg használni a WC-t.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Svájcban előfordul, hogy a gyerekek négyéves koruktól kezdenek iskolába járni. Így az még nehezen, de érthető, hogy ebben a korban esetleg pelenkában indul az iskolakezdés. Ám mivel a WC használatát nem tanulják meg, így akár a 11 éves tanulók is pelenkában érkezhetnek a suliba, ami viszont már kissé meredek. Sőt, az oktatóktól is elvárják, hogy ezeket a pelenkákat szükség esetén cseréljék.

Amennyiben azt hinnék, ez egyedi probléma, le kell szögezni, hogy nem, ugyanis egy argaui igazgató a szülői értekezleten tájékoztatta arról a szülőket, hogy a gyereknek bizony „száraznak” kell lenniük, amikor visszatérnek az iskolába a nyári szünet után. Ezzel a WC használatának elsajátítására célzott. Sőt, ami még ennél is elképzelhetetlenebb, hogy az a szülőknek külön el kellett magyarázni, hogy a tanárok nem felelősek a gyerekek pelenkájának cseréléséért.

A szülőknek kötelességük gondoskodni arról, hogy iskoláskorú gyermekeik ne hordjanak pelenkát” – mondta Dagmar Rösler, a svájci oktatók ernyőszervezetének elnöke. – Aggasztó fejlemény, amikor 11 éves gyerekek pelenkában járnak iskolába. Az oktatók nem azért vannak ott, hogy cseréljék a tanulóik pelenkáját. Ez túlmegy minden határon” – tette hozzá.

Két perc alatt változtatta meg a nemét a svájci férfi, hogy ellógja a sorkatonaságot

(Blikk nyomán Szent Korona Rádió)